background img
banner
banner

ΣΕΡΙΦΑΤΟ: Αντιπαράθεση για την αλλαγή του ονόματος

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τάξεις των ανθρώπων που αποτέλεσαν την πρώτη διοίκηση του Σεριφάτου (το 1988 που ιδρύθηκε) η απόφαση του σημερινού προέδρου Κώστα Παπασταύρου για αλλαγή του ονόματος του συλλόγου. Κάνουν λόγο για μη τήρηση σχετικής συμφωνίας που τέθηκε όταν ο Κώστας Παπασταύρου παρέλαβε το 2014 την ομάδα.

«Να τηρηθεί η συμφωνία κυρίων όταν ο Σερίφης παραχώρησε το ΣΕΡΙΦΑΤΟ handball υπό τον όρο να μην αλλάξει σήμα και όνομα», αναφέρεται στο κείμενο που έχει αναρτηθεί τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Χρήστο Μαστροκυριάκο, το οποίο έχει πάρει και τη μορφή ψηφίσματος. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 40 υπογραφές φιλάθλων και ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.

Ο Κώστας Παπασταύρου έχει αναθέσει τη διαδικασία αλλαγής το ονόματος σε δύο δικηγόρους της Αθήνας, δηλώνοντας ότι το νέο όνομα θα απευθύνεται σε ολόκληρη την Αιγιάλεια προκειμένου να έχει μεγαλύτερη απήχηση στο φίλαθλο κόσμο.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με εμένα»

Αναφερόμενος στο όλο θέμα, το οποίο ξεκίνησε από το παραπάνω «ψήφισμα», ο Κώστας Παπασταύρου δήλωσε στο protionline.gr: «Έχω μείνει έκπληκτος από τη συγκεκριμένη δημοσίευση. Ποιος είναι ο κ. Μαστροκυριάκος και τι τον ενδιαφέρει τι θα κάνει η ομάδα χάντμπολ της Αιγιάλειας; Μήπως είναι μέλος στην ομάδα; Μήπως επί 7 χρόνια ενδιαφέρθηκε προσωπικά για τα προβλήματα και τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέλαβα φτάνοντας την ομάδα μέχρι την Α1 Εθνική κατηγορία; Πότε με κάλεσε ο ίδιος ή ο κ. Σπυρόπουλος και έθεσαν σε εμένα τους όρους και τις απαιτήσεις που αναφέρουν; Για μη τήρηση της συμφωνίας εκ μέρους μου;».

Δεν υπάρχει δηλαδή προφορική συμφωνία για μη αλλαγή του ονόματος;

«Δεν είχα καμία εμπλοκή τότε στη συμφωνία. Έγινε μεταξύ των ιδρυτών του Σεριφάτου και των κ.κ. Παπανικολάου και Γιούπη. Ήταν η περίοδος πού είχα επαφές με τον κ. Μιχάλη Μπέσκο για να αναλάβω τον Πήγασο. Οι συζητήσεις όμως δεν καρποφόρησαν και το θέμα έμεινε εκεί. Λίγες ημέρες μετά, ήρθε ο Γιώργος Παπανικολάου και μου είπε ότι επήλθε συμφωνία με τον Δημήτρη Σπυρόπουλο να μου παραχωρήσει την ομάδα. Εγώ μόνο την υπογραφή μου έβαλα αναλαμβάνοντας την προεδρία. Πρόσφατα, όταν πήρα την απόφαση να αλλάξω το όνομα, μου είπε ο Γιώργος Παπανικολάου να μη το κάνω γιατί τότε είχαν συμφωνήσει – προφορικά – με τον Δημήτρη Σπυρόπουλο να μην αλλάξει ποτέ η ονομασία.

Οι συμφωνίες κατοχυρώνονται επίσημα με υπογραφές και όχι με λόγια του αέρα. Εγώ αν το γνώριζα τότε ίσως να μη δεχόμουν, αλλά και αν το είχα αποδεχθεί θα το είχα κατοχυρώσει εγγράφως.
Το τι θα πράξει η διοίκηση της ομάδας και πως θα λέγεται αφορά εμένα. Να κοιτάξουν τα του οίκου τους και τους παρακαλώ να πάψουν να ασχολούνται μαζί μου. Η ομάδα ήδη έχει αλλάξει όνομα, σήμα και εμφάνιση, τα οποία θα γνωστοποιηθούν επίσημα σε λίγες ημέρες».

Επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος όμως δεν θέλησε να κάνει το παραμικρό σχό-λιο. Σε επόμενο θέμα θα δημοσιευτούν και οι απόψεις του Δημήτρη Σπυρόπουλου και του Χρήστου Μαστροκυριάκου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr