background img
banner
banner

Σε κατάσταση ετοιμότητας ο δήμος Αιγιαλείας για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται από την Πέμπτη 1 Ιουλίου ο δήμος Αιγιαλείας λόγω των επικίνδυνων για πρόκληση πυρκαγιάς καιρικών συνθηκών, προκειμένου, σε περίπτωση ανάγκης, να συνδράμει το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών. Με απόφαση της αντιδημάρχου Μαρίας Γιδά, συγκροτήθηκαν ομάδες επιφυλακής υπαλλήλων του δήμου ενώ παράλληλα παρακολουθείται στενά η κατάσταση ώστε εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει σχετική αρωγή.

Ειδικότερα, η αντιδήμαρχος προχώρησε στη συγκρότηση ομάδων επιφυλακής υπαλλήλων του δήμου μας, στα όρια της διοικητικής του περιφέρειας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που αναμένεται ότι μπορεί να προκύψουν από υψηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους, από την 01-07-2021 έως την 04-07-2021 σε περιοχές του δήμου.

Γιδά: ‘‘Μας ζητήθηκε η συγκρότηση ομάδων επιφυλακής’’

Όπως ανέφερε η ίδια, ερωτηθείσα από το protionline.gr, ΄΄είμαστε σε φάση ετοιμότητας, πρόκειται για θέματα στα οποία, εφόσον προκύψουν, επιλαμβάνεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο και η Πολιτική Προστασία. Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, δηλαδή υψηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι που ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιάς, μας ζητήθηκε η συγκρότηση ομάδων επιφυλακής, κάτι που πράξαμε έγκαιρα. Οι ομάδες επιφυλακής των υπαλλήλων είναι σε αρωγή του έργου των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αιγιαλείας, Πολιτική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία) και εντάσσεται στις δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος΄΄.

΄΄Ευτυχώς, χθες κύλησαν όλα ομαλά, χωρίς κάποιο συμβάν και ελπίζουμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες ημέρες΄΄, πρόσθεσε η κ. Γιδά.

Οι ομάδες επιφυλακής των υπαλλήλων με τους αντικαταστάτες τους ανά δημοτική ενότητα για την περίοδο από 01-07-2021 έως 04-07-2021 ορίζονται ως εξής: Γενικοί Συντονιστές :1. Καλογερόπουλος Δημήτριος, Δήμαρχος 2. Βασίλειος Χριστόπουλος Εντεταλμένος Σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών & Δ.Ε Διακοπτού 3. Μαρία Γιδά, Αντιδήμαρχος υπεύθυνη για θέματα Πολιτικής Προστασίας 4. Στεφανίδης Χαράλαμπος, Πρ/νος Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας, Συντονιστής Δημοτικών Ενοτήτων Συμπολιτείας – Ερινεού: Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Αντιδήμαρχος. Συντονιστής Δημοτικών Ενοτήτων Ακράτας – Αιγείρας: Μαρία Σταυροπούλου, Αντιδήμαρχος. Συντονιστής Δημοτικής Ενότητας Αιγίου: Μαρία Γιδά, Αντιδήμαρχος. Συντονιστής Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού: Βασίλειος Χριστόπουλος.

Το έργο τους εφόσον χρειαστεί

Τις ομάδες αποτελούν υπάλληλοι με ειδικότητες πολιτικού μηχανικού ΤΕ, εργοδηγού, τεχνίτη, χειριστή, ηλεκτρολόγου, υδραυλικού και εργάτη. Εφόσον ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας ή με τους υπεύθυνους Συντονισμού έχουν την δυνατότητα: Να μετακινούν οχήματα και μηχανήματα έργου χωρίς να χρειάζονται διαταγή πορείας από το γραφείο κίνησης κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας ή με τους υπεύθυνους Συντονισμού.
Να έχουν ανοικτό το κινητό τους τηλέφωνο εφόσον διαθέτουν ή να βρίσκονται κοντά σε σταθερό τηλέφωνο σε αριθμούς που έχουν εκ των προτέρων δηλώσει στις υπηρεσίες τους. Να έχουν κλειδιά, οχημάτων κ.τ.λ., να γνωρίζουν που βρίσκονται τα οχήματα ή τα μηχανήματα, την κατάσταση και τον τρόπο λειτουργίας αυτών για τα οποία έχουν ορισθεί ως οδηγοί ή χειριστές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr