background img
banner
banner

Σε φάση ολοκλήρωσης το αντιπλημμυρικό των Καμαρών

ΑΝΑΝΤΗ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Εργοτάξιο θυμίζει η κοινότητα Καμαρών κυρίως επί της παλαιάς εθνικής οδού εκεί όπου εκτελείται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο. Πρόκειται για την ικανοποίηση του αιτήματος κοινοτικού συμβουλίου και κατοίκων που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες.
Σκοπός είναι η συγκέντρωση των υδάτων της νέας εθνικής οδού αλλά και του σιδηροδρόμου ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πλημμυρικού φαινομένου. Να σημειωθεί ότι το έργο εκτελείται από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ σε συνεργασία με τον Άκτορα.

Όπως εξηγεί στo protionline.gr  ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Περλέγκας, ΄΄μέρος του αντιπλημμυρικού ξεκινά από τη γέφυρα, «παίρνει» όμβρια από το πάνω χωριό κι άλλα ύδατα από το σημείο γύρω – γύρω και μέσω σωληνωτού αγωγού τα κατευθύνει προς τη λεγόμενη δεξαμενή ηρεμίας. Εκεί ό,τι βαρέα μέταλλα υπάρχουν, κάθονται στον πυθμένα και σε περίπτωση αύξησης λόγω καταιγίδας, υπερχειλίζουν προς τον κεντρικό κιβωτισμένο αγωγό με κατεύθυνση προς τη θάλασσα΄΄. ΄΄Με αυτό το έργο η περιοχή μας έχει θωρακιστεί΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Καθαρισμός των οικοπέδων που προορίζονται για πλατείες

Εν τω μεταξύ, εργασίες για τον καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες στην κοινότητα. Έμφαση δόθηκε και φέτος στις αναξιοποίητες ως τώρα εκτάσεις που προορίζονται για τη διαμόρφωση πλατειών στην περιοχή της Ακονιάς μετά τη γέφυρα του τρένου. Ο καθαρισμός έγινε με μέριμνα του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr