background img
banner
banner

Στους… φτωχούς της Βουλής οι βουλευτές Αχαΐας

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ

Στους πιο… φτωχούς του κοινοβουλίου πρέπει να περιλαμβάνονται οι Αχαιοί βουλευτές, όπως φαίνεται από τα δεδηλωμένα τους στην Εφορία. Την Πέμπτη 29/7, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων από τα οποία φαίνεται πως έσοδα και καταθέσεις των βουλευτών του νομού, έχουν να κάνουν και με την επαγγελματική τους ιδιότητα, τόσο των ιδίων όσο και των συζύγων τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός με τις περισσότερες καταθέσεις σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού (σε ευρώ και δολάρια), ενώ στην κυριότητά του υπάρχουν και πολλές μετοχές και μερίσματα. Τη χρονιά που πέρασε, ο βουλευτής με το μεγαλύτερο εισόδημα από τους Αχαιούς, είναι ο Νίκος Καραθανασόπουλος, το οποίο βεβαίως δεν απορρέει από τη βουλευτική αποζημίωση μόνον. Επίσης, παρατηρεί κανείς διατηρούν ακίνητα που επί το πλείστον προέρχονται από κληρονομιές, με κάποιες βέβαια εξαιρέσεις, ενώ στην πλειοψηφία τους διαθέτουν ένα ή δύο οχήματα μαζί με τους/ τις συζύγους τους.

Ετήσια εισοδήματα, καταθέσεις σε τράπεζες – ταμιευτήρια, ακίνητη και κινητή περιουσία

Η βουλευτής της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου μαζί με τον σύζυγό της δήλωσαν έσοδα από κάθε πηγή που αποκτήθηκαν κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος 108.200 ευρώ και καταθέσεις 124.480 ευρώ. Στην κατοχή τους έχουν 19 ακίνητα και 4 οχήματα.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης βουλευτής της Ν.Δ. μαζί με τη σύζυγό του, δήλωσε εισόδημα 43.907 ευρώ για το 2020, ενώ οι καταθέσεις τους ανέρχονται σε 15.000 ευρώ. Διαθέτουν 5 ακίνητα και 2 οχήματα.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής δήλωσε 50.172 ευρώ εισόδημα και 13.070 ευρώ τραπεζικές καταθέσεις. Έχει υπό την ιδιοκτησία του 9 ακίνητα και ένα όχημα.

Ο Ιάσονας Φωτήλας, επίσης βουλευτής της Ν.Δ. μαζί με τη σύζυγό του, δήλωσαν εισόδημα 55.300 ευρώ και καταθέσεις 21.800 ευρώ. Έχουν 9 ακίνητα και 3 οχήματα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου μαζί με τον σύζυγό της, δήλωσαν 42.650 ευρώ ετήσιο εισόδημα, 89.112 ευρώ καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, 5 ακίνητα και 1 όχημα.

Ο Κώστας Μάρκου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας μαζί με τη σύζυγό του, δήλωσε εισόδημα 63.770 ευρώ, έχει 30.106 ευρώ καταθέσεις, 4 ακίνητα και 2 κινητά περιουσιακά στοιχεία.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τη σύζυγό του, δήλωσαν εισόδημα 61.950 ευρώ για το 2020, καταθέσεις 236.432 ευρώ, 9 ακίνητα και 2 οχήματα.

Τέλος, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, δήλωσε εισόδημα 149.442 ευρώ, καταθέσεις 8.320 ευρώ, 2 ακίνητα και 1 όχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των πολιτικών


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr