background img
banner
banner

“Τείχος ανοσίας” κατά του κορωνοϊού στην Αιγιάλεια

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ

Θετικοί και συνειδητοποιημένοι οι περισσότεροι κάτοικοι του δήμου, συνεχίζουν να συμμετέχουν στην εμβολιαστική διαδικασία στα δύο κέντρα που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, με ιδιαίτερο ζήλο και αυξημένο ενδιαφέρον.

Την ίδια στιγμή, οι νέοι τής Αιγιάλειας δείχνουν πως διαθέτουν ξεκάθαρο “μυαλό” και θέληση εβδομάδα με την εβδομάδα και δίνουν το απόλυτα καλό… παράδειγμα στις μεγαλύτερες ηλικίες (55 με 65 κυρίως) οι οποίοι… αποφεύγουν να ολοκληρώσουν ή να μετέχουν στη διαδικασία και την “επιχείρηση ελευθερία”.

Πάνω από 3.650 τα εμβόλια στο Κ.Υ. Ακράτας και με… συντήρηση στα κλιματιστικά

Κι ενώ ο δήμος Αιγιάλειας συνεχίζει τις προσπάθειες επιτήρησης της πορείας του κορωνοϊού και πραγματοποιεί ακόμα δωρεάν έλεγχους ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου στο κέντρο της πόλης του Αιγίου, την ίδια στιγμή στο Κέντρο Υγείας Ακράτας – το οποίο αποδεικνύεται ένα πολύ “δυνατό χαρτί” στο μεγάλο… στοίχημα της ανοσίας – οι συνολικοί εμβολιασμοί είχαν “πιάσει” τα 3.672 εμβόλια μέχρι προχθές, Σάββατο βράδυ. Να σημειωθεί ότι συνεχίζει να παρέχεται το σκεύασμα της εταιρείας “AstraZeneca” από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέχρι και σήμερα στο συγκεκριμένο σημείο και πως την βδομάδα μεταξύ 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν 325 δόσεις. Αυτές μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το ίδιο το Κέντρο Υγείας, είναι κατά 90% η λεγόμενη “δεύτερη δόση”, οι επαναληπτικές δόσεις δηλαδή, αφού οι πιο πολλοί ήδη έχουν λάβει την πρώτη δόση τους, εδώ και αρκετό διάστημα. Τ
έλος, να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Ακράτας με σχετική ανακοίνωση, ευχαριστεί θερμά τον δημοτικό σύμβουλο Αιγιάλειας Γιώργο Γιοβά, καθώς και την Κωνσταντίνα Φιλέρη, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να αναβαθμίσουν και να συντηρήσουν τα κλιματιστικά μηχανήματα του κέντρου.

Ένας στους δύο στην Αιγιάλεια έχει λάβει ήδη το εμβόλιο

Στο άλλο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής, στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), έχουν εμβολιαστεί ως τώρα πάνω από 19.800 άτομα, κάνοντας έτσι το συνολικό νούμερο να ανέρχεται σε πάνω από 23.400 εμβολιασμούς σε επίπεδο εμβολιαστικών κέντρων του δήμου. Αυτός ο αριθμός μαζί με τους υπολοίπους Αιγιαλείς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε διάφορα άλλα κέντρα (Πάτρας και Καλαβρύτων) ανεβάζει το ποσοστό, ούτε λίγο ούτε πολύ στο ικανοποιητικό επίπεδο του… ένας στους δύο κατοίκους του δήμου ήδη να έχει λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού! Το θετικό αποτέλεσμα είναι σε κάθε περίπτωση, πως μεγαλώνει σιγά – σιγά το… τείχος προστασίας του κόσμου της Αιγιάλειας κατά του κορωνοϊού ή των μεταλλάξεών του ωστόσο οι αριθμοί δεν είναι αρκετοί με τους ρυθμούς να παρουσιάζουν κόπωση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr