background img
banner
banner

Το υπαίθριο θέατρο «σημείο αναφοράς» για τον Πολιτισμό πανελλαδικά!

ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Οι σπουδαιότερες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού πρόκειται να παρελάσουν φέτος από το Αίγιο, στο γνώριμο πλέον μέρος των ανθρώπων του θεάτρου, τον υπαίθριο χώρο πολιτισμού «Γ. Παππάς». Το φετινό καλοκαίρι επιφυλάσσει σχεδόν κάθε μέρα μία εκδήλωση, με το Πολιτιστικό Καλοκαίρι της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να «απογειώνεται» Ιούλιο και Αύγουστο. Την ίδια στιγμή, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των «Οινοξενείων» που θα αφήσουν και πάλι το… μεθυστικό άρωμά τους σε ντόπιους κι επισκέπτες.

΄΄Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και αναμένουμε με χαρά τόσο τις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει σαν ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., κάποιες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και τις παραστάσεις για τις οποίες διαθέτουμε το υπαίθριο θέατρο. Να σημειώσουμε πως στο Αίγιο φέτος θα έρθει ό,τι καλύτερο καθώς και μεγάλες παραγωγές.
Η ζήτηση για το «Γ. Παππάς» ήταν πολύ μεγάλη φέτος, γι’ αυτό και τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, στο πρόγραμμα υπάρχουν παραστάσεις. Μεταξύ αυτών και αυτές που θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με καταξιωμένους καλλιτέχνες΄΄, επισήμανε στo protionline.gr η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρία Τσουκαλά.

Αρχή με «Χρόνια δοξασμένα»

Σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα και τα μέτρα προστασίας, η κ. Τσουκαλά αναφέρει: ΄΄Αυτή τη στιγμή ισχύει η λειτουργία με το 75% των θέσεων. Σε όλες τις παραστάσεις – εκδηλώσεις θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και θα τηρούνται οι αποστάσεις, όπως ακριβώς προβλέπεται από τα πρωτόκολλα΄΄.

Επίσης, σημειώνει: ΄΄Είναι χαρακτηριστικό ότι και για την παράσταση που θα φιλοξενήσουμε την προσεχή Δευτέρα με τίτλο «Χρόνια δοξασμένα», που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο, έχουμε αριθμήσει 750 θέσεις έτσι ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας΄΄. Αναφορικά με την εν λόγω παράσταση, είπε: ΄΄Πρόκειται για μουσικοθεατρική παράσταση από το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ», με τη συμμετοχή διακεκριμένων τραγουδιστών, ηθοποιών και μουσικών, που έχει εορταστικό και νοσταλγικό χαρακτήρα, με ιστορικές αφηγήσεις από το ένδοξο έπος του 1821 που πλαισιώνονται από μια εξαιρετική επιλογή ποιημάτων των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών΄΄.

Αξίζει να αναφερθούν κάποιες σημαντικές θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν φέτος στο «Γ. Παππάς». «Αληθινή απολογία του Σωκράτη» την Τετάρτη 7 Ιουλίου, «Ο μικρός πρίγκιπας» την προσεχή Κυριακή, «Η Μήδεια του Μποστ» την Τρίτη 13 Ιουλίου, οι «Βάκχες» την Τετάρτη 14 Ιουλίου, «Οθέλος» στις 22 Ιουλίου, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» το Σάββατο 24 Ιουλίου, «Αντιγόνη» Παρασκευή 30 Ιουλίου, «Ο κήπος» 1η Αυγούστου, «Κάποτε στον Βόσπορο» 2 Αυγούστου, «Ο Άρης», «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στις 9 Αυγούστου και «Οι παγίδα» Σάββατο 21 Αυγούστου.

 

Οινοξένεια χωρίς τους επαγγελματίες του Δικτύου, αλλά με… πρωταγωνιστές τα κρασιά

Ερωτηματικό προκάλεσε προς στιγμήν το εάν θα διεξαχθούν φέτος τα «Οινοξένεια», δεδομένης της δήλωσης των επαγγελματιών του Δικτύου Ποιότητας «Οινοξένεια» (9 οινοποιείων και 25 επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας) να μην συμμετάσχουν στη διοργάνωση, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. διαβεβαίωσε πως θα γίνουν.

Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες τονίζουν πως ΄΄πολλαπλές προτάσεις του Δικτύου μας που κατατίθενται ανελλιπώς, από το 2015 και αφορούν τη λειτουργία όλο το χρόνο «Επιτροπής ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» με ανάλογη χρηματοδότηση, δεν γίνονται δεκτές από την Δημοτική επιχείρηση΄΄ και σημειώνουν: ΄΄Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. μας καλεί σε έναρξη προετοιμασιών και προγραμματισμού των εκδηλώσεων πολύ αργά, Μάιο-Ιούνιο, κάθε έτους, από θέση ισχύος καθώς μόνον αυτή χρηματοδοτείται από τον δημοτικό προϋπολογισμό, ενώ αντίθετα εμείς καλύπτουμε, όλα τα χρόνια, με δικά μας έξοδα τις εκδηλώσεις στα οινοποιεία, σε καιρούς οικονομικής κρίσης΄΄.

Αφού υπενθυμίζουν πως απευθύνθηκαν εγκαίρως και εγγράφως στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο (23 Φεβρουαρίου 2021) με πλήρη στρατηγική μελέτη και αντίστοιχη ολοκληρωμένη πρόταση που αφορά την άρτια οργάνωση και ανάδειξη του θεσμού, τονίζουν: ΄΄Όσον αφορά τα φετινά Οινοξένεια, αδυνατώντας να τα διοργανώσουμε με την πληρότητα που απαιτεί ο θεσμός, αποφασίσαμε να απέχουμε από τυχόν διοργάνωσή τους΄΄.

Τσουκαλά: ‘‘Πιστεύω πως θα έχει αίσιο τέλος η συνεργασία’’

Σχολιάζοντας την απόφασή τους αυτή, η κ. Τσουκαλά, υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Σέβομαι τις ενστάσεις τους, καταλαβαίνω πως πως δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν δεδομένου ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως θα προχωρήσουμε μόνοι μας. Ευχάριστο δεν είναι, το ιδανικό θα ήταν να οργανώσουμε τα «Οινοξένεια» όλοι μαζί, όμως εφόσον υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, δεν πειράζει για μια χρονιά. Πιστεύω του χρόνου να είμαστε μαζί΄΄.

Για το ενδεχόμενο να μην γίνουν καθόλου «Οινοξένεια», η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σημείωσε: ΄΄Μετά την εκδήλωση που κάναμε στο πλαίσιο των γιορτών του Οδοντωτού, «Αρώματα και γεύσεις» της Αιγιάλειας και τη μεγάλη επιτυχία και εξωστρέφεια που έλαβε, αφού παρουσιάστηκε σε πολλά γαστρονομικά περιοδικά και εφημερίδες, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε. Η εκδήλωση αυτή μας έδειξε τον δρόμο. Φέτος εάν δεν έχουμε κάποια φοβερή έξαρση του ιού, είμαστε υποχρεωμένοι ως δήμος να μην αφήσουμε τον θεσμό. Θα διοργανώσουμε τα «Οινοξένεια» όσο καλύτερα μπορούμε, ίσως έχουμε και κάποια σημαντική συνεργασία γι’ αυτά. Με το Δίκτυο θα μιλήσουμε από τον Σεπτέμβριο για να προγραμματίσουμε τα επόμενα. Πιστεύω πως θα έχει αίσιο τέλος η συνεργασία. Τέτοιοι θεσμοί χρειάζονται και μία συνέπεια. Όταν αφήνουμε κάτι, μας αφήνει. Έτσι κι αλλιώς τα κρασιά της Αιγιάλειας πάλι θα είναι πρωταγωνιστές’’!

Δείτε το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2021 ΕΔΩ


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr