background img
banner
banner

Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων covid στην Αιγιάλεια

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ

Προβληματισμό γεννούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, με βάση τα οποία, παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων covid-19 στην Αιγιάλεια. Την ίδια ώρα, σταθερά… ψηλά παραμένει ο ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων που χθες άγγιξαν τις 45.

Ο τριπλασιασμός των κρουσμάτων και σε επίπεδο Αχαΐας έχει σημάνει… συναγερμό στους υγειονομικούς φορείς που καλούν για εμβολιασμό όσους δεν το έχουν πράξει ήδη.

«Εξέλιξη μόνο μέσα σε μια εβδομάδα από 34 ενεργά κρούσματα στην περιοχή των Πατρών πήγαμε στα 180. Μεγάλη προσοχή!!! Μην πάρουμε πάλι την ανηφόρα, δεν τελειώσαμε με τον εφιάλτη. Εμβολιαζόμαστε για την προστασία μας, την δίκη μας της οικογένειας μας. Η προτροπή αυτή είναι από έναν άνθρωπο που βρίσκεται 35 χρόνια στον χώρο της υγείας όχι από τον αντιπεριφερειάρχη. Μην παίζετε με τον αόρατο εχθρό, δεν υπάρχει χώρος για δεύτερες σκέψεις, χάνουμε καθημερινά ανθρώπους από την δράση του ιού. Ας ενώσουμε δυνάμεις να υψώσουμε ένα μεγάλο εμπόδιο άμυνας απέναντι στον εισβολέα της ζωής μας», αναφέρει ο κ. Μπονάνος.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 28 Ιουνίου η Αχαΐα είχε 77 ενεργά κρούσματα, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 52, ενώ τη Δευτέρα 12 Ιουλίου είχε 208. Στην Αιγιάλεια, πριν δύο εβδομάδες τα κρούσματα ήταν 5, πριν μία 7 και σήμερα 20!

Κάλεσμα για εμβολιασμό από τους υγειονομικούς

Εν τω μεταξύ, μειωμένος είναι ο αριθμός των προγραμματισμένων ραντεβού για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα της Αιγιάλειας τις επόμενες ημέρες, δεδομένης της άρνησης πολιτών να θωρακιστούν απέναντι στον ιό με αυτό τον τρόπο.

Υπάρχει δε η εκτίμηση πως η περιφέρεια στις ορεινές περιοχές παρουσιάζει πολύ μικρό ποσοστό εμβολιασμού και πρόθεσης για εμβολιασμό.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρος Μάρκου, στο οποίο υπολογίζεται ότι έχουν διενεργηθεί 4.500 εμβόλια πρώτης και δεύτερης δόσης AstraZeneca, προτρέπει μέσω του protionline.gr τους πολίτες (όσοι δεν το έχουν πράξει ήδη) να μπουν στο επίσημο site του υπουργείου gov.gr και να δηλώσουν τα στοιχεία τους έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στην άυλη συνταγογράφηση για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr