background img
banner
banner

«Φωνές» για το σημείο έναρξης

ΤΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ – ΛΟΓΓΟΥ – ΘΕΤΙΚΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Υπέρ της πεζοδρόμησης της παραλίας Σελιανιτίκων – Λόγγου τάσσεται το σύνολο των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην οδό Ποσειδώνος, με το μέτρο να έχει συμπληρώσει ένα… δεκαήμερο ζωής, προσφέροντας ασφαλείς βόλτες στους πεζούς και περαιτέρω ανάδειξης της τουριστικής αυτής ζώνης. Πλην όμως, υπάρχουν και κάποιες αντίθετες απόψεις ως προς την έναρξη του τμήματος της πεζοδρόμησης στο σημείο που… συναντιέται το παλιό με το νέο μέτρο.

Συγκεκριμένα, αυτό που ζητούν κάποιοι επαγγελματίες είναι το μέτρο της πεζοδρόμησης από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη 1.00 τη νύχτα, να ξεκινά μετά το «Τρίγωνο» και όχι σε εκείνο το σημείο, επιτρέποντας την κάθοδο και την κυκλοφορία σε τμήμα λίγων μέτρων. Ως γνωστόν, το μέτρο ισχύει καθημερινά από την κατηφόρα στο ύψος του «Τρίγωνου» μέχρι και τον Λόγγο, ενώ εξακολουθεί να κλείνει για τα οχήματα και το τμήμα των Σελιανιτίκων από τις 9.00 το βράδυ, όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια.

΄΄Στην πραγματικότητα πρόκειται για μεμονωμένες αντιδράσεις, με επαγγελματίες που ζητούν να μπουν οι μπάρες πριν το κατάστημα «Βόλος» και όχι στο σημείο που έχουν τοποθετηθεί σήμερα΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σελιανιτίκων – Λόγγου Χρήστος Σερβές. Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Εμείς πιστεύουμε στον πεζόδρομο και τα οφέλη του προς όλους. Η διάθεση του δρόμου αποκλειστικά στους πεζούς είναι πολιτισμός και σε αυτόν έχουμε «επενδύσει» πολύ ως σύλλογος, στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές και την κατάσταση στην περιοχή μας, κάνοντάς τη πιο άνετη για τους κατοίκους της και πιο ελκυστική για τους επισκέπτες της΄΄.

΄΄Γι’ αυτούς τους λόγους οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας γι’ αυτές τις παρεμβάσεις, τόσο προς τον δήμο Αιγιαλείας, όσο και προς τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σελιανιτίκων Γιώργο Ρόζο αλλά και το κοινοτικό συμβούλιο του Λόγγου για τις αποφάσεις που έλαβαν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και για τη συνεργασία τους μαζί μας για το καλό του τόπου μας΄΄.

Προσφορά παγκακίων από τον Σύλλογο

Μάλιστα, ο κ. Σερβές έκανε γνωστά και τα εξής: ΄΄Σαν Σύλλογος είμαστε κοντά στα μέλη μας και στην παραλία. Πέρυσι προσφέραμε δέκα καλάθια απορριμμάτων που τοποθετήθηκαν στην παραλιακή ζώνη τόσο στον Λόγγο όσο και στα Σελιανίτικα, διαθέτοντας 1.600 ευρώ, ενώ φέτος, εφόσον μας ζητήθηκε, μεριμνήσαμε για την τοποθέτηση παγκακίων, ώστε να ξεκουράζεται ο κόσμος. Τοποθετήσαμε έτσι οκτώ παγκάκια στην παραλία Σελιανιτίκων, με επιβάρυνση 1.100 ευρώ από το ταμείο του Συλλόγου μας΄΄.

΄΄Σε ό,τι μας ζητείται, προσπαθούμε να είμαστε κοντά. Από εκεί και πέρα, ευχόμαστε και η τοπική κοινωνία και ο δήμος να είναι βοηθοί και αρωγοί μας στην όλη προσπάθεια΄΄, κατέληξε ο κ. Σερβές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr