background img
banner
banner

Τι σχεδιάζει η ΔΕΥΑ για να σταματήσουν οι διαρροές στο δίκτυο

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Χωρίς νερό έμειναν για αρκετές ώρες το πρωί της Τετάρτης 21/7 πολλά σημεία του Αιγίου, εξαιτίας σοβαρής βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης. Ο κεντρικός αγωγός που διαπερνά την Μητροπόλεως έσπασε στην Καλλιθέα, κοντά στην Περιμετρικής, με τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας να προχωρούν σε εκτεταμένη ανασκαφή, προκειμένου να βρουν και να επιδιορθώσουν τη βλάβη.

Το δίκτυο του Αιγίου είναι παλιό και «σπάει» συνεχώς, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά κυβικά νερού στο δρόμο, με τη διοίκηση της ΔΕΥΑ να έχει δρομολογήσει μελέτη για την αλλαγή των κεντρικών αγωγών ύδρευσης, που περιλαμβάνει τη διαδρομή από Καλλιθέα μέσω Μητροπόλεως έως Π. Χαραλάμπους, από εκεί κατέρχεται την Βασιλέως Κωνσταντίνου μέχρι την Κανελλοπούλου. Σύμφωνα με τη μελέτη ο αγωγός θα διακλαδώνει από τη μία προς Νικ. Πλαστήρα, διατρέχοντας τον Συνοικισμό και θα φτάνει μέχρι την Τέμενη, δίνοντας πόσιμο νερό και σε Διγελιώτικα – Βαλιμίτικα.

Από την άλλη θα διατρέχει την Κορίνθου και θα φτάνει μέχρι την ΠΕΣ προκειμένου να συνδεθεί αργότερα με το διυλιστήριο νερού στον Σελινούντα, όταν αυτό το project υλοποιηθεί.
Με τον πιο πάνω σχεδιασμό η ΔΕΥΑ θέλει να δώσει τέλος στις μεγάλες διαρροές νερού στο κέντρο της πόλης του Αιγίου, να εξασφαλίσει ποιοτικό νερό στις τρεις παραλιακές Κοινότητες αλλά και να ετοιμάσει την υποδομή όταν θα αξιοποιηθούν τα νερά του ποταμού.

Αναμένεται για το σχέδιο αυτό να αναζητήσει χρηματοδότηση μέσα από πρόγραμμα, περί τα 6 εκ. ευρώ και να βάλει τις βάσεις για τη συνολική αλλαγή του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης του Αιγίου, που πλέον έχει ξεπεράσει τις αντοχές του…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr