background img
banner
banner

Έγγραφη αναφορά – καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

«Οι Ρομά πήγαν να… τινάξουν το Αίγιο στον αέρα», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του οποίου προχώρησαν σε έγγραφη αναφορά – καταγγελία προς το Γραφείο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, για την… απάντηση που ισχυρίζονται πως έλαβαν μόλις κατήγγειλαν το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου.
Αφορμή στάθηκε η  πυρκαγιά κοντά στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που λίγο έλλειψε να πάρει τρομακτικές διαστάσεις.

Όμως, στην πραγματικότητα, μαρτυρίες αναφέρουν πως αυτή δεν ήταν η μόνη πυρκαγιά που σχετίζεται με την παραβατική συμπεριφορά μειονοτικών. Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα οι φωτιές πλάι στον οικισμό στην περιοχή του Σελινούντα έγιναν… μόνιμο φαινόμενο, μία εκ των οποίων λίγο έλλειψε να ξεφύγει… Όμως και στον Μεγανίτη, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο καύσης ελαστικών, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Όπως τονίζεται στην αναφορά, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κατήγγειλε το γεγονός στο Α.Τ. Αιγίου με αφορμή την προχθεσινή φωτιά ωστόσο, όπως τονίζει, έλαβε ως απάντηση το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις…

Το περιεχόμενο της αναφοράς

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Γιώργος Μπέσκος και ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Μανωλόπουλος προχώρησαν σε αναφορά προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η οποία κοινοποιείται προς το Γραφείο του πρωθυπουργού, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου. Όπως αναφέρουν, ΄΄δυστυχώς χθες για δεύτερη φορά σε τέσσερις ημέρες άναψε πυρκαγιά πλησίον της ΕΒΟ που ξεκίνησε από το ίδιο σημείο. Με έγκαιρη παρέμβαση του κ. Ανδριόπουλου αντιδήμαρχου και του χειριστή κ Αποστολόπουλου αποσοβήθηκε τελευταία στιγμή η πρόσβαση της φωτιάς στο εργοστάσιο όπλων που ήταν δίπλα στο σημείο της πυρκαγιάς. Ανέφερα επώνυμα το γεγονός στο ΑΤ ΑΙΓΙΟΥ και ρώτησα αν έχουν επιληφθεί του θέματος αφού όλοι γνωρίζουν από πού ξεκινάει η φωτιά και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για όλη την πόλη σε περίπτωση που η πυρκαγιά επεκταθεί στο εργοστάσιο όπλων. Ειδικότερα, οι ανωτέρω πυρκαγιές ξεκίνησαν πλησίον καταυλισμού Ρομά οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, θέτουν φωτιά σε λάστιχα για να παίρνουν τον συρμάτινο σκελετό αυτών.

Η απάντηση ήταν ότι «σαν δικηγόρος ξέρεις ότι χωρίς αποδείξεις δε συλλαμβάνεται κανένας», επιλησμονώντας το αστυνομικό όργανο ότι τις αποδείξεις στο στάδιο αυτό τις συλλέγουν εκείνοι… Από την έγκαιρη επέμβαση γλιτώσαμε από ίσως μία τεράστια τραγωδία. Πλέον η κατάσταση είναι οριακή και άκρως επικίνδυνη και ως Δικηγορικός Σύλλογος, στα πλαίσια του κώδικα Δικηγόρων που μας δίνει αυτή τη δυνατότητα να επιλαμβανόμαστε ζητημάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος, υποβάλλοντας αναφορές και εγκλήσεις, θα υποβάλλουμε άμεσα την παρούσα αναφορά καταγγελία προκειμένου να γίνουν τα αυτονόητα. Σας γνωρίζουμε ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή της Αιγιάλειας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, οι πολίτες νιώθουν ανασφαλείς περισσότερο από κάθε άλλη φορά από την έντονη διασάλευση της εννόμου τάξεως΄΄.

΄΄Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε όλους τους αποδέκτες όπως άμεσα επιληφθείτε επί των αναφερόμενων ζητημάτων, προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια΄΄, σημειώνουν, καταλήγοντας: ΄΄Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης επί του αιτήματός μας, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας σύμφωνα με τον Νόμο και των Κώδικα περί Δικηγόρων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr