background img
banner
banner

Από τους Μαϊντανούς λοιμωξιολόγους… στους επικίνδυνους αντιεμβολιαστές!…

– Του Ηλία Ασπρούκου Περιβαλλοντολόγου-

Αυτό το διάστημα οι καλοκαιριάτικες τηλεοπτικές εκπομπές μας μαύρισαν κυριολεκτικά την ψυχή. Κάτι οι φωτιές κάτι οι λοιμοξιωλόγοι, το λιγότερο που ήθελες ήταν να σπάσεις την τηλεόραση, από νεύρα, από θυμό από απογοήτευση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, από το τέλος του Ιουνίου και μετά γέμισε η τηλεόραση με τους ίδιους και τους ίδιους λοιμοξιωλόγους να έχουν άποψη επί παντός επιστητού, για το θέατρο, την μουσική, να γίνονται νούμερα σε επιθεωρήσεις, να καμώνονται τις ωραίες ή τους ωραίους, να κρίνουν και να επικρίνουν τους πάντες και τα πάντα και ενίοτε να μας ενημερώνουν και για τον κορωνοϊό.

Φέτος στήθηκαν δύο τεράστιες επιθεωρήσεις στο πρόσωπο μιας λοιμωξιολόγου που περιφερόταν στα κανάλια, όπως παλιά οι γεροντοκόρες στα νυφοπάζαρα… Με λίγα λόγια γύρω από ένα μείζον θέμα όπως αυτό της υγείας κάποιοι έστησαν πανηγύρι με σκοπό την προσωπική τους προβολή.

Κάποιοι πρόβαλαν την ομορφάδα τους, άλλοι τις γνώσεις τους και άλλοι προκειμένου να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας μας μαύριζαν συνεχώς και αδιαλείπτως την ψυχή. Με λίγα λόγια αντί με την σοβαρότητά τους και την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων τους να στείλουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, αυτοί λειτουργούσαν εντελώς αντίστροφα.
Από τη μια οι φωτιές, από την άλλη ο κορωνοϊός μαύρο καλοκαίρι κάνουμε κυριολεκτικώς.

Δυστυχώς έχουμε φθάσει στον πάτο του βαρελιού από την στιγμή που καθηγήτρια μέσα στο Αίγιο βγαίνει και γράφει στο facebook απευθυνόμενη στον Ν. Χαρδαλιά «καλό ψόφο» κύριε.
Άραγε αυτά διδάσκει στα παιδιά μας; Αυτοί οι άνθρωποι δεν χρειάζονται όπλα για να γίνουν επικίνδυνοι. Είναι εξ ορισμού. Είναι η νέα ομάδα των Χριστιανοταλιμπάν στα σόσιαλ μίντια. Άλλοι γράφουν για ντροπιαστική συμπεριφορά του κ. Χαρδαλιά όταν στον προκάτοχότου του επί Σύριζα δεν έκαναν ποτέ κανένα σχόλιο και είναι φυσικό αφού δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του. Δυστυχώς η προηγούμενη εξουσία μας κατάντησε εραστές της ραθυμίας.

Σα να μην μας έφθανε όλο αυτό, έχουμε και τις δηλώσεις Τσιτσιπά για να μας υπενθυμίσει τα περσινά του κατορθώματα, όπου ο κόσμος καιγόταν από τον κορονοϊό και εκείνος έκανε κορωνοπάρτυ στο Ντουμπάι. Για να μας χρυσώσει το χάπι πρωτοστάτησε σε καμπάνια για τον εμβολιασμό, έλα όμως που πρόσφατα μας ενημέρωσε πως δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Εν ολίγοις, άλλα λέει , άλλα πιστεύει, άλλα κάνει…Κανείς δεν του είπε, ότι καλύτερα είναι να μασάει παρά να μιλάει.

Δικαίως όμως κατηγορείται τώρα για μία ενέργειά του με αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο. Θα πρέπει να μάθετε κύριε Τσιτσιπά ότι άλλο τενίστας και άλλο μοριακός βιολόγος για να μη μπερδεύεστε!!!

Ας το πάρουμε απόφαση πλέον πως ζούμε στην χώρα όπου, ανάλογα με την περίσταση όλοι μετατρέπονται σε περιβαλλοντολόγους, λοιμωξιολόγους κλπ, ναύτες και παλικάρια γίνονται μαλλιά κουβάρια.

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι τι λένε και τι κάνουν κάποιοι διάσημοι ή άσημοι στα social media, αλλά τι θα έπρεπε να έχει κάνει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση.
Ενώ το ζήτημα της υγειονομικής κρίσης το αντιμετώπισε εξαιρετικά, στο ζήτημα των εμβολιασμών έδειξε μια υποχωρητικότητα.

Το σύνταγμα δεν γράφει πουθενά, να έχεις κορωνοϊό και να σκορπάς απλόχερα τον θάνατο στους γύρω σου όταν είσαι ανεμβολίαστος, οφείλεις να λάβεις μέρος στον εμβολιασμό προστατεύοντας τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Απλά πράγματα! Γι’ όσους λοιπόν δεν νογάνε και θέλουν να το παίζουν επαναστάτες αντιεμβολιαστές ας έρθει το κράτος να τους βάλει προ των ευθυνών τους. Γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και οφείλουμε να το προστατεύουμε και να το διαφυλάττουμε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr