background img
banner
banner

Αύγουστε… μήνα τουρισμού, να ήσουν δυο φορές τον χρόνο…

Ο “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ” ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ 85% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Πληρότητες που αγγίζουν σταθμικά το 85% καταγράφουν αυτή την εβδομάδα τα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής. Το θετικό… σερί του Αυγούστου σε αφίξεις και κρατήσεις συνεχίζεται και όπως αναφέρουν Αιγιαλείς επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου – μέχρι και τα τέλη του μήνα ή και ως τα μέσα του Σεπτεμβρίου – τόσο από τους λιγοστούς ξένους όσο και από Έλληνες τουρίστες, η κατάσταση θα παραμείνει ίδια και πολύ θετική.

Όλοι αναφέρουν ότι είναι ένας καλός από κάθε άποψη Αύγουστος, ο οποίος κλείνει σε λίγες μέρες, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την επιστροφή στους καθημερινούς ρυθμούς της Αιγιάλειας.

Αυτό το κομμάτι μάλιστα, είναι που αφήνει σε όλους μια πολύ γλυκιά ¨γεύση¨ από την μία, αλλά και ένα ¨γιατί¨ λόγω του κορωνοιού από την άλλη: Ο ¨αίτιος¨ που ¨χάλασε¨ για ακόμα μια χρονιά όλα τα θετικά οικονομικά πρόσημα και που ¨μάζευε¨ η περιοχή, κομμάτι – κομμάτι, πολύ καιρό τώρα. Ο κορωνοϊός. Το ¨στοίχημα¨ όμως ακόμα… παίζεται, αφού η πρόθεση του κόσμου δείχνει μια δυναμική κρατήσεων που διαρκεί τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Από τους φορείς του κλάδου, τους επαγγελματίες του χώρου και τους επιχειρηματίες της περιοχής υπάρχει μια έκδηλη ικανοποίηση για την εξέλιξη των ταξιδιωτικών μεγεθών αυτούς τους τελευταίους δύο μήνες, που εξελίχθηκε πολύ καλύτερα των αρχικών προσδοκιών.

Κανελλής: ‘‘Ίσως καλύτερος Αύγουστος και από το 2019’’

Ερωτώμενος από τo protionline.gr ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελλής, τονίζει για την κατάσταση του τουρισμού μέχρι στιγμής: «Ο Αύγουστος σε επίπεδο δήμου είναι πολύ καλός. Λίγο ως πολύ το περιμέναμε βέβαια, αλλά επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά με το πόσο αυξήθηκαν οι επισκέπτες και η τουριστική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή. Από τις κρατήσεις σε δωμάτια, ξενοδοχεία, υπηρεσίες Airbnb και μικρά καταλύματα… Θα μπορούσα να πω με βεβαιότητα ότι η πληρότητα που υπάρχει από τα τέλη του Ιουλίου μέχρι και σήμερα αγγίζει το 85%, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει αγγίξει ως και το 100%. Αυτό που δείχνει μέχρι στιγμής ο “τουριστικός πίνακας” είναι ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα κλείσει η σεζόν με ένα ποσοστό που θα ξεπεράσει το 85% σε πληρότητα και σαφώς, αυτό το νούμερο, είναι και καλύτερο από τις περσινές εικόνες που “καταγράψαμε” ως περιοχή, αλλά θα έλεγα, ίσως και καλύτερες από το καλοκαίρι του ‘19. Ο κορωνοϊός δεν άλλαξε και πολύ τις προθέσεις του κόσμου για διακοπές και χαλάρωση. Μια μικρή “αναστάτωση” και αναμπουμπούλα υπήρξε μεν στις αρχές του μήνα, με τις φωτιές της Ζήριας και τα “πύρινα μέτωπα” αλλά αυτό επηρέασε μόνο τη δυτική πλευρά του δήμου και μόνο για πολύ λίγο».

Και προσθέτει ο κ. Κανελλής: «Σαν άνθρωπος του χώρου και ξέροντας από πρώτο χέρι την κατάσταση, θεωρώ ότι οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος κλείνουν με πολύ θετικό πρόσημο και με ικανοποίηση από τους ανθρώπους του χώρου που εκπροσωπώ. Θα περιμένουμε και τις δύο – τρεις βδομάδες του Σεπτεμβρίου για να ολοκληρωθεί το ¨πάζλ¨, ώστε να γνωρίζουμε ποια είναι η εικόνα της θερινής περιόδου σε επίπεδο δήμου και το πως θα “κλείσει” η σεζόν».

Σακελλαρόπουλος: ‘‘Ακτές γεμάτες, μικρότεροι τζίροι του αναμενόμενου για την εστίαση’’

Μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος και αναφερόμενος στην εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, ανέφερε: «Είναι σαφώς μια επιτυχημένη σεζόν μέχρι στιγμής. Ο κόσμος πραγματικά έδωσε ένα “βροντερό παρών” σε όλο τον δήμο, αλλά πολύ περισσότερο στην ανατολική πλευρά του, όπου κυριολεκτικά έγινε το… αδιαχώρητο. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές, δεν είναι ούτε η πληρότητα ούτε η προσέλευση. Είναι τα οικονομικά, δηλαδή η “τσέπη” του κόσμου. Αυτό που παρατηρήθηκε σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς και σε κάθε περίπτωση, είναι ότι ο επισκέπτης λειτουργούσε με “φειδώ” και εγκράτεια, στο τι θα χαλάσει, που θα καθίσει και πώς θα συμπεριφερθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μαγαζιά αναψυχής και εστίασης της Ανατολικής Αιγιάλειας, τα οποία άλλους τζίρους… περίμεναν και τελικά άλλους είχαν. Οι τουρίστες στο σύνολό τους κινήθηκαν συγκεκριμένα και η “τσέπη” τους περιόρισε πολλές φορές το κάτι παραπάνω, είτε στην διασκέδαση είτε στην ψυχαγωγία. Παρόλα αυτά, οι ακτές απ’ άκρη σ’ άκρη ήταν όλες γεμάτες, ο κόσμος το “ευχαριστήθηκε” και ακόμα το κάνει».

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρόπουλο, «η πληρότητα σε καταλύματα και ξενοδοχεία ανατολικά του δήμου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν θα ήταν υπερβολή ότι για τον μήνα που τρέχει, η πληρότητα που υπάρχει αγγίζει το 95%. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί “ξεπεράστηκε” το εμπόδιο του κορωνοϊού και του φόβου του κόσμου για αυτόν. Ο τουρισμός φέτος δεν άφησε να… εννοηθεί ότι έπαιξε ρυθμιστικό ρόλο στην επιλογή για διακοπές ή την επισκεψιμότητα η μετάλλαξη Δ’».


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr