background img
banner
banner

Επιστροφή προστίμων για εκπρόθεσμες συγκεντρωτικές καταστάσεις

Ι. ΦΩΤΗΛΑΣ: ΄΄Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ΄΄

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, με εκπροσώπους της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών του Νομού Αχαΐας, στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για θέματα φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας, υπήρξε θετική εξέλιξη αναφορικά με το θέμα των προστίμων που είχαν επιβληθεί για εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές καταστάσεις φορολογικών στοιχείων που αφορούν το ημερολογιακό έτος από το 2015 και μετά.

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, ακυρώνονται τα άδικα πρόστιμα από συγκεντρωτικές για τα έτη 2015, 2016, 2017. Οι εφορίες πλέον καλούνται να σβήσουν άδικα πρόστιμα σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες τα οποία είτε θα συμψηφιστούν με τρέχουσες οφειλές είτε θα μπουν στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών αντίστοιχα.
΄΄Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν κωφεύει και βρίσκει λύσεις σε αιτήματα δίκαια που ενισχύουν την πραγματική οικονομία. Η κοινή προσπάθεια των Ιάσονα Φωτήλα και των εκπροσώπων της ΕΛΦΕΕ ΑΧΑΙΑΣ είχε θετική έκβαση. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία και να αναζητούν λύσεις σε επίκαιρα ζητήματα προς όφελος της επιχειρηματικότητας΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του γραφείου κ. Φωτήλα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr