background img
banner
banner

Κανονικά με πλούσιο πρόγραμμα

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ» ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Η τεράστια καταστροφή που έπληξε τη Δυτική Αιγιάλεια δεν θα μπορούσε να μην ευαισθητοποιήσει τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, το Δ.Σ. της οποίας παρακολουθούσε στενά τα γεγονότα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενώ υπήρξε μέριμνα για την παροχή βοήθειας των ανθρώπων που δοκιμάζονταν. Το υπόλοιπο των εκδηλώσεων, εκτός νεότερου απρόοπτου, θα διεξαχθεί κανονικά.

Η προγραμματισμένη παράσταση Καραγκιόζη το Σάββατο το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς» δεν πραγματοποιήθηκε όπως και η χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Φιλαρμονικής Αιγίου στα Υψηλά Αλώνια που ενδέχεται όμως να διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία. Στο μεταξύ, από την παραγωγή είχε είδη ακυρωθεί η θεατρική παράσταση «Κάποτε στον Βόσπορο» που ήταν προγραμματισμένη για απόψε, λόγω της πρόγνωσης για πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή, σήμερα Δευτέρα.

΄΄Αποφασίσαμε να μην διεξαχθούν οι εκδηλώσεις δεδομένου ότι συνάνθρωποί μας, συμπολίτες μας περνούσαν πολύ δύσκολες στιγμές τις ώρες εκείνες κι αυτό που προείχε ήταν διασωθούν πρωτίστως οι ίδιοι και στη συνέχεια οι περιουσίες τους. Χρόνος για εκδηλώσεις υπάρχει, το καλοκαίρι είναι ακόμη μπροστά μας, αρκεί όλοι μας να είμαστε ασφαλείς΄΄, ανέφερε στo protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ενημερώνοντας και για τη δράση ως προς την παροχή στήριξης το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου σε όσους αντιμετώπισαν πρόβλημα εξαιτίας της φωτιάς.

Στήριξη των ανθρώπων που δοκιμάζονταν

Συγκεκριμένα, 50 άτομα από το απόγευμα μέχρι το βράδυ παρέμειναν στο «Πολύκεντρο» συνεδριακό κέντρο της Μυρτιάς. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Τσουκαλά, επρόκειτο για κατοίκους του Λόγγου επί το πλείστον, οι οποίοι κατέφθασαν στο λιμάνι με πλοίο.

Στην πλειοψηφία τους ήταν παραθεριστές ή ένοικοι ξενοδοχείων που μετά την ανακοίνωση για την ανάγκη εκκένωσης του Λόγγου προληπτικά, δεν είχαν πού να πάνε. Φιλοξενήθηκαν έτσι για κάποιες ώρες στο «Πολύκεντρο», εκεί όπου ο δήμος τους παρείχε δείπνο και όλα τα απαραίτητα.

Στη συνέχεια και μόλις δόθηκε το «πράσινο φως» ότι μπορούν να επιστρέψουν στον Λόγγο, αναχώρησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια μέσω αυτοκινήτων του δήμου. Την ίδια στιγμή, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλ. Μέγαρης» βρήκαν… καταφύγιο για κάποιες ώρες οι ταξιδιώτες της εθνικής οδού που εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες στα οχήματά τους, λόγω του κλεισίματος του αυτοκινητόδρομου εξαιτίας της φωτιάς.

Μάλιστα, πέρασαν πολύ δύσκολες ώρες καθηλωμένοι στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητά τους σε μία ουρά χιλιομέτρων. Όσοι επιθυμούσαν μεταφέρθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο ενώ στη συνέχεια στις 11.00 το βράδυ που η εθνική οδός δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, επέστρεψαν στα οχήματά τους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. ΄΄Ήταν συγκινητική η προσφορά από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις της Αιγιάλειας. Το κύμα αλληλεγγύης από δεκάδες πολίτες και επιχειρηματίες, δίνει μία αίσθηση αισιοδοξίας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την περιοχή μας. Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να περάσει γρήγορα αυτή η άσχημη κατάσταση για τον τόπο μας. Ευχαριστούμε τις εταιρείες: Κρίνος, Coca Cola Τρία Έψιλον και Caffespresso- «Μπενετάτος» καθώς όλους όσοι προσφέρθηκαν εθελοντικά΄΄, ανέφερε η κ. Τσουκαλά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της εβδομάδας

Αναφορικά με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της εβδομάδας, αυτές είναι: Την Τρίτη 3 Αυγούστου «Ο Καραγκιόζης ψαράς, στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς» και «Summer Music Day», μουσική συναυλία στα Σκαλάκια της Φιλοποίμενος. Την Τετάρτη 4 του μήνα «Οι μύθοι του Αισώπου», παιδική παράσταση στο «Γ. Παππάς».
Την ίδια μέρα Ιόνια Ορχήστρα, μουσική συναυλία στην παραλία Σελιανιτίκων. Την Πέμπτη θεατρική παράσταση «Ο Άρης» στο «Γ. Παππάς».
Την Παρασκευή τα… φώτα πέφτουν στην παραλία Άκολης με μουσική συναυλία από την Τούλα Κατσιβάλη και άλλους ταλαντούχους Αιγιώτες μουσικούς.
Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Αυγούστου, «Καιρός Χαϊκού 2.0», μουσικοχορευτική performance στο κτίριο Κανελλόπουλου – Κριτσωταλάκη, στην παραλία Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr