background img
banner
banner

«Κατάληψη» covid στην Αχαΐα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 χθες στην Αχαΐα. Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ 184 νέες μολύνσεις, αριθμός ιδιαιτέρως ανησυχητικός που φανερώνει την τεράστια διασπορά του ιού στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, 184 ήταν τα νέα κρούσματα στην Αχαΐα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στις 24/8, ενώ στις 23/8 ήταν 118. Η «έκρηξη» των κρουσμάτων γεννά νέα ανησυχία, με τις κλινικές και τα τμήματα covid των νοσοκομείων της Πάτρας (που φιλοξενούν και μεγάλο αριθμό νοσούντων Αιγιαλέων) να ασφυκτιούν.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και υπεύθυνου για τα θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπου Μπονάνου, έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί έλεγχοι από μικρά κλιμάκια στα γηροκομεία και στα ιδρύματα του νομού. Σκοπός των ελέγχων είναι η εφαρμογή του μέτρου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων στις δομές αυτές αφού όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα πρέπει να τίθενται με βάση το νόμο σε αναστολή εργασίας.

Ανεμβολίαστοι η συντριπτική πλειοψηφία των Αιγιαλέων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για των πρωτοφανή επιβάρυνση του πληθυσμού της περιοχής από τον covid-19 μίλησε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας, κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι είναι πολλοί οι Αιγιαλείς που νοσηλεύονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας. ΄΄Υπάρχουν ασθενείς από την Αιγιάλεια που νοσηλεύονται έχοντας κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου. Όμως η μεγαλύτερη πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι. Μάλιστα, απ’ όσο γνωρίζουμε, οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που νόσησαν και χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο covid, έχουν πάρει εξιτήριο. Όπως φαίνεται οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα από τον ιό΄΄, τόνισε ο κ. Κοίλιας, προσθέτοντας: ΄΄Πάντως, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο κορωνοϊός ήταν κάτι πρωτόγνωρο, το τελευταίο διάστημα οι γιατροί και το προσωπικό των μονάδων και των τμημάτων covid των νοσοκομείων της περιοχής έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και ξέρουν επακριβώς πώς να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά΄΄.

Αναρτήσεις, social και εντυπώσεις…

Την ίδια στιγμή, τεράστια διάσταση πήρε η ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι γιατρός αρνητής του εμβολίου από το Αίγιο συνέστησε σε ασθενείς να μην εμβολιαστούν, νόσησαν από κορωνοϊό και κινδυνεύουν, με την «είδηση» να κάνει τον γύρο της χώρας.

Το γεγονός διαψεύστηκε από την ίδια την οικογένεια διαμέσου του δικηγόρου της, ωστόσο λειτούργησε δυσφημιστικά για τους γιατρούς του Αιγίου, από τη στιγμή μάλιστα που δεν αναφέρθηκε το όνομα της γιατρού που υποτίθεται ότι απέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στo Protionline.gr ο κ. Κοίλιας, ΄΄επρόκειτο για παραπληροφόρηση και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το γεγονός που καταγγέλθηκε. Ενδεχομένως κάποιοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων να μην είναι απόλυτα σύμφωνοι στον εμβολιασμό, όμως δεν πιστεύω ότι υπάρχει συνάδελφος που ζήτησε από ανθρώπους που παρακολουθεί και μάλιστα διαβητικούς όπως αναφέρθηκε, να μην εμβολιαστούν. Οι γιατροί της περιοχής ακολουθούν πιστά τα πρωτόκολλα και στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνία μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση της πανδημίας΄΄.

Για την… ιστορία ο δικηγόρος της οικογένειας η οποία φερόταν ότι προέβη σε καταγγελία και θα κινηθεί δικαστικά, Γιώργος Μπέσκος, ανέφερε: ΄΄Πήρε τεράστια διάσταση ζήτημα περί γιατρού από την Αχαΐα ότι δήθεν είπε ότι το εμβόλιο είναι νερό και νόσησε όλη η οικογένεια εξ αυτού του λόγου καθώς δεν εμβολιάστηκαν. Τα ανωτέρω περί ύπαρξης τέτοιου γιατρού όπως ενημερώθηκα από την οικογένεια που εκπροσωπώ, είναι ψευδέστατα, παραπλανητικά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Διεψευσε ήδη και αυτός που ανέβασε ατυχώς το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Άρα δεν έχει νόημα η ενασχόληση με μυθεύματα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr