background img
banner
banner

Καύσωνας: Ακραίες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα | Δείτε live μέσω δορυφόρου το φαινόμενο

Στο «κόκκινο» βρίσκεται όλη η χώρα, καθώς η κορύφωση του καύσωνα έχει εκτοξεύσει το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές.

Με βάση τις τελευταίες μετρήσεις του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Αττική το θερμόμετρο να κινείται σε 22 περιοχές πάνω από τους 39 βαθμούς.

Δείτε ζωντανά την πορεία του καύσωνα μέσω δορυφόρου:

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπως η Κηφισιά και η Εκάλη ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς, ενώ οι υψηλότερες τιμές (41 βαθμοί) καταγράφονται σε Σαλαμίνα και Αίγινα.

Ο θερμότερος Ιούλιος της 10ετίας στα νησιά

Παράλληλα, σύμφωνα με το meteo, o φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος της δεκαετίας για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ για τα ηπειρωτικά της χώρας ήταν ο δεύτερος πιο θερμός στο ίδιο διάστημα.

Σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν φέτος τιμές θερμοκρασίας πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 για τον μήνα Ιούλιο.

Τα διαστήματα με θερμοκρασία ελαφρώς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές ήσαν σύντομα, μεταξύ 3-5 και 18-25 Ιουλίου, ενώ δύο κύματα καύσωνα χαρακτήρισαν το υπόλοιπο του μήνα (κυρίως τις δύο πρώτες και τις πέντε τελευταίες ημέρες).

Ρεκόρ 10ετίας στη ζήτηση για ρεύμα

Ο καύσωνας, την ίδια ώρα, έχει εκτοξεύσει σε επίπεδα – ρεκόρ δεκαετίας τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η αιχμή της κατανάλωσης αναμένεται να κυμανθεί απόψε στα 9.500 μεγαβάτ, όπως τονίστηκε νωρίτερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον πρωθυπουργό να απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές για περιορισμό της κατανάλωσης στο μέτρο του δυνατού.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr