background img
banner
banner

Μέτρα στήριξης στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αιγιάλειας

ΖΗΤΑ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους και αγρότες – κτηνοτρόφους στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Δυτικής Αιγιάλειας και συγκεκριμένα σε Ζήρια, Λαμπίρι και Καμάρες, εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». Αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου βρέθηκε χθες στην περιοχή, όπου υπάρχουν σοβαρές και ολοκληρωτικές καταστροφές σε ελαιόδεντρα, αμπέλια, υποδομές, μηχανολογικό εξοπλισμό, αποθηκευτικούς χώρους και οικίες.

Όπως τονίζει, ΄΄για μια ακόμα φορά αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που διατηρούν χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έχουν διαχωρίσει, χωρίς επιστημονική κρίση, την πρόληψη από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών. Για άλλη μια φορά φάνηκε η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του λαού και του φυσικού πλούτου. Καλούμε τον λαό της Αιγιάλειας να οργανώσει την πάλη του, να είναι σε ετοιμότητα και να επαγρυπνεί, να αγωνίζεται και να διεκδικεί μέσα από τους μαζικούς φορείς, σωματεία και συλλόγους, καθώς σήμερα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και η επιστημονική γνώση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και όλων των φυσικών καταστροφών΄΄.

Επίσκεψη σήμερα στη Ζήρια και συζήτηση με τους κατοίκους

Σήμερα Τετάρτη το βράδυ στις 8μ.μ. ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου θα βρίσκεται στη Ζήρια στο πλευρό των πληγέντων, σε συζήτηση-σύσκεψη με τους κατοίκους για να προτείνει λύσεις για την επόμενη μέρα.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ., ΄΄καλούμε το λαό της περιοχής μας να απαιτήσει: Πλήρη και άμεση καταγραφή των πληγέντων, όλων των ζημιών σε κατοικίες, αγροκτήματα, πάγιες εγκαταστάσεις σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Πλήρη αποζημίωση των περιουσιών στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς καμία καθυστέρηση.
Άμεσα εκτατό βοήθημα στους πληγέντες. Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας αλλά και του συστήματος Υγείας για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές. Να καταργηθούν οι αντιδραστικοί νόμοι που παραδίδουν τη γη και τις δασικές εκτάσεις ως φιλέτα στην επιχειρηματική δράση.
Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών με κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr