background img
banner
banner

Μια καινοτομική τεχνολογία που έρχεται απ’ την κορυφή του Χελμού!

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ

«Τα Καλάβρυτα, ένας τόπος με βαθιά ιστορία, απ’ όπου ξεκίνησε 200 χρόνια πριν η Ελληνική Επανάσταση, συνδέουν σήμερα τ’ όνομα τους με μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που έρχεται να ανατρέψει τα έως τώρα δεδομένα στις τηλεπικοινωνίες». Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, κατά τη σύντομη παρέμβασή του στην εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του Τηλεσκοπίου Χελμού-Καλαβρύτων «Αρίσταρχος», ως του πρώτου επίγειου σταθμού του «Ευρυζωνικού Δικτύου του Διαστήματος».

Η εκδήλωση έγινε στο «Πέτρινο» κτίριο, στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητή Αθανάσιου Κυριαζή. Όπως είναι γνωστό, χάρη στο Τηλεσκόπιο Χελμού-Καλαβρύτων «Αρίσταρχος», που επελέγη απ’ τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος ως ο πρώτος επίγειος σταθμός του «Ευρυζωνικού Δικτύου του Διαστήματος» και χάρη στο πρόγραμμα «SkyLight», το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, για πρώτη φορά η Γη συνδέθηκε με λέιζερ, με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο «Alphasat».

«Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα μιας επανάστασης στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπου τα ραδιοκύματα αντικαθίστανται απ’ την τεχνολογία λέιζερ», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει νέες, τεράστιες δυνατότητες στη μεταφορά δεδομένων, με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες, με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς παρεμβολές και περιορισμούς στη χωρητικότητα».

Και πρόσθεσε: «Οφείλω, λοιπόν, και σήμερα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές του προγράμματος και μαζί να τους ευχαριστήσω που μάς έδωσαν την ευκαιρία, το περασμένο Σάββατο, να γίνουμε μάρτυρες μιας καινοτομικής τεχνολογίας που, πέραν όλων των άλλων, δείχνει και τις τεράστιες δυνατότητες της επιστημονικής κοινότητας της χώρας μας. Μια εξέλιξη που έρχεται ταυτόχρονα να διευρύνει αποφασιστικά τους ορίζοντες και τα εφόδια της χώρας μας σε ένα πεδίο συνδεδεμένο με το μέλλον και σ’ έναν τομέα όπου εστιάζει ήδη, με μεγάλη ένταση, η παγκόσμια κοινότητα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr