background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ – Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Με 10 ομάδες θα διεξαχθεί ο 1ος όμιλος του νότου

ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗ… ΧΑΡΑ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠ

Καταρτίστηκαν από την ΕΟΚ οι όμιλοι στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και την ερχόμενη σεζόν θα αγωνιστούν 61 σωματεία, τα οποία χωρίζονται σε 6 ομίλους. Στον 1ο όμιλο που συμμετέχουν ο Ήφαιστος/Αχιλλέας και οι υπόλοιπες ομάδες της ΕΣΚΑ-Η, τη θέση της ΕΑΠ που αποχώρησε δεν θα πάρει τελικά κανένα σωματείο από την Α1 ΕΣΚΑ-Η και θα συνεχίσουν 10 ομάδες. Εννοείται ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από την αρχή και δεν λαμβάνονται υπόψη οι δύο αγωνιστικές που έγιναν πέρυσι πριν ληφθεί η απόφαση για οριστική διακοπή.

Οι όμιλοι του πρωταθλήματος έχουν ως εξής:

1ος όμιλος: Παναχαϊκή, Αίολος Αγυιάς, Γλαύκος, Σφήκα Αμαλιάδας, Ήφαιστος/Αχιλλέας, Δίων Κυπαρισσίας, Διαγόρας Ρόδου, Καλαμάτα, Εργοτέλης, ΣΔΥ Τριπόλεως.
2ος όμιλος: Μίλων, Παπάδος Γέρας, Ίκαρος Καλλιθέας, Πορφύρας, Πικέρμι, Δάφνη, Βούρειος ΑΟΛ, Τερεθριακός, Κορωπί, Βροντάδο Χίου
3ος όμιλος: Μύκονος, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Πεύκη, Νίκη Αμαρουσίου, Ελευθερία Μοσχάτου, Ερμιονίδα, Πέρα, ΑΕ Δικαίου, Ποσειδών Λουτρακίου, Τήρων Αγ.Θεοδώρων
4ος όμιλος: ΓΣ Αλμυρού, ΓΣ Γόμφοι, Σπάρτακος Ιωαννίνων, ΓΣ Αμπελώνα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αναγέννηση Λαμίας, ΑΓΣ Ιωαννίνων, Ολυμπιακός Βόλου, Αχέρων Καναλακίου, Τιτάνες Παλαμά
5ος όμιλος: ΦΟ Αριδίας, ΦΣΦ Αριστοτέλης, Αετοί Βέροιας, Καστοριά, ΑΟΚ Βέροιας, Ίκαροι Γιαννιτσών, ΔΕΚΑ, Ναύαρχος Βότσης, Ανατόλια, Γαλάζιοι ΚΟθ
6ος όμιλος: Σταυρούπολη, Ζέφυρος, Ιωνικός Ιωνίας, Βυζαντινός, Απόλλων Καλαμαριάς, Γαλάτιστα, Αρίων Ξάνθης, ΚΑΟΔ, Ασπίς Ξάνθης, Ελπίς Αμπελοκήπων.
Την άνοδο στην Β΄ Εθνική κερδίζει ο πρώτος από τον κάθε όμιλο, ενώ υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα οι 2 τελευταίοι σε κάθε όμιλο, πλην του 3ου ομίλου, όπου «πέφτουν» οι 3 τελευταίες ομάδες.

Σημαντική ενίσχυση με Φώτη Ιωάννου

Ο Φώτης Ιωάννου θα ενισχύσει στον «1» την ομάδα του Δίωνα Κυπαρισσίας, που θα μετέχει τη νέα σεζόν στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, ολοκληρώνοντας έτσι μια από τις πιο σπουδαίες μεταγραφές της σεζόν. Τα τελευταία 2 χρόνια αγωνίστηκε στο Ληξούρι και μάλιστα έχει μετρήσει διαδοχικές ανόδους με Χαρίλαο Τρικούπη, Ελευθερούπολη και ΝΕΟΛ.
Όσο αφορά στην Παναχαϊκή, το τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου θα ξεκινήσει προετοιμασία ενόψει της συμμετοχής της στην Γ΄Εθνική και τον 1ο Νότιο όμιλο.
Ο Θανάσης Λιόνας «ξεψαχνίζει» την αγορά και αναζητά δύο ακόμα παίκτες, για να κλείσει ο σχεδιασμός του ρόστερ της πατρινής ομάδας, αφού ο περυσινός βασικός κορμός, πλην του Θεοδόση Γκόβα, έχει μείνει αναλλοίωτος.

Θυμίζουμε ότι έχουν αποκτηθεί οι Δημήτρης Κατωπόδης και Χρήστος Κούτρας και ο έμπειρος τεχνικός επιδιώκει την απόκτηση play maker και center, για να καλύψει τα δύο τελευταία κενά και να πέσει η αυλαία στις φετινές μεταγραφικές κινήσεις.

Τέλος, ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της Καλαμάτας, ο Γιώργος Μπάκας, αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του και την επερχόμενη σεζόν με την ομάδα της καρδιάς του, όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από την ίδια τη διοίκηση του συλλόγου. Ο 41χρονος center αναμένεται έτσι να ενισχύσει την προσπάθεια της Καλαμάτας σε μια ολόκληρη σεζόν -ελέω της απουσίας του κορονοϊού- στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr