background img
banner
banner

Πρεμιέρα με χαμόγελα στον Ήφαιστο/Αχιλλέα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ρόστερ αρκετά διαφορετικό σε σχέση με το ξεκίνημα της περυσινής χρονιάς, ο Ήφαιστος/Αχιλλέας Αιγιάλειας ξεκίνησε την προετοιμασία του εν όψει του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Οι περισσότεροι παίκτες πάτησαν στο παρκέ από την προηγούμενη Δευτέρα, ωστόσο η επίσημη πρώτη της ομάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (26/8) στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου με παρόντες όλους τους καλαθοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ και τα μέλη της διοίκησης. Η μεταγραφική ενίσχυση δεν έχει ολοκληρωθεί και στόχος είναι η ομάδα να εμφανιστεί πιο ισχυρή από πέρυσι καθώς ο ανταγωνισμός στον όμιλο αναμένεται ιδιαίτερα έντονος και το γεγονός ότι μετέχουν μόλις 10 ομάδες αυξάνει ακόμη περισσότερο τον συντελεστή δυσκολίας. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών και όπως λένε οι άνθρωποι της ομάδας όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Ακόμη και ομάδες που έχουν ως στόχο την παραμονή θα πρέπει στην ουσία να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού. Αλλά και να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Όπως όλα δείχνουν, φέτος θα επιτραπεί η είσοδος θεατών στα γήπεδα και αυτό θα αποτελέσει ένα επιπλέον «όπλο» για ομάδες που έχουν κόσμο και δυνατή έδρα.

Προβληματισμός για την κλήρωση

Δύσκολο αναμένεται να είναι το ξεκίνημα για τον Ήφαιστο/Αχιλλέα στο νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής καθώς η κληρωτίδα «έβγαλε» πρώτο αντίπαλο τον Διαγόρα Ρόδου εκτός έδρας. Το ίδιο δύσκολη αναμένεται και η συνέχεια με παιχνίδια «φωτιά» να συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα αφού θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί τρεις φορές μακριά από το Αίγιο και μάλιστα με ομάδες που θεωρητικά στοχεύουν στην άνοδο. Μετά τη Ρόδο υποδέχεται την Παναχαϊκή και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Καλαμάτα και τον Αίολο Αγυιάς. Το γεγονός προβληματίζει κάποιους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ίσως το δύσκολο πρόγραμμα… βγει σε καλό. Ποτέ δεν ξέρεις.

Δεύτερη χρονιά αλλά στην ουσία… πρώτη στη Γ΄ Εθνική

Ο Ήφαιστος/Αχιλλέας ανέβηκε πέρυσι για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική αλλά πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις δύο ματς πριν το πρωτάθλημα διακοπεί λόγω κορωνοϊού. Στην ουσία, η φετινή χρονιά είναι η… περυσινή που δεν ολοκληρώθηκε, με τις ίδιες ομάδες, άρα θεωρείται «νεοφώτιστος».

H ομάδα – με τη σημερινή της ονομασία – προήλθε το καλοκαίρι του 2011 μετά τη συγχώνευση του Ήφαιστου Αιγίου, του Αχιλλέα Ερινεού και των Αστεριών Αιγιαλείας. Ήταν μία πρωτοβουλία του Νίκου Παπανικολάου, προέδρου του Ήφαιστου, και με τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Γιαννόπουλου, προέδρου του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΡΙΝΕΟΥ» καθώς και των Φίλιππου Φιλίππου και Νίκου Καραγιάννη, , στελεχών του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ». Έτσι γεννήθηκε ο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr