background img
banner
banner

Σε ετοιμότητα ο δήμος για τον καύσωνα

ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Σε λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων λόγω καύσωνα, προχώρησε ο δήμος Αιγιαλείας, συγκροτώντας ομάδες επιφυλακής αποτελούμενες από αιρετούς αλλά και υπαλλήλων του δήμου. Σκοπός είναι να υπάρχει ετοιμότητα καθώς δεν αποκλείεται να προκύψουν προβληματα από υψηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους.

Οι ομάδες αναλαμβάνουν έργο έως και την προσεχή Κυριακή 8 Αυγούστου σε περιοχές του δήμου. Συγκεκριμένα οι ομάδες επιφυλακής των υπαλλήλων είναι σε αρωγή του έργου των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αιγιαλείας, Πολιτική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία) και η απόφαση εντάσσεται στις δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Από ποιους αποτελούνται

Οι ομάδες επιφυλακής των υπαλλήλων με τους αντικαταστάτες τους ανά δημοτική ενότητα για την περίοδο από 04-08-2021 έως 08-08-2021 ορίζονται ως εξής: Γενικοί Συντονιστές :1. Καλογερόπουλος Δημήτριος, Δήμαρχος 2. Βασίλειος Χριστόπουλος Εντεταλμένος Σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών & Δ.Ε Διακοπτού 3. Μαρία Γιδά, Αντιδήμαρχος υπεύθυνη για θέματα Πολιτικής Προστασίας 4. Στεφανίδης Χαράλαμπος, Πρ/νος Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας με τον αναπληρωτή του, Συντονιστής Δημοτικών Ενοτήτων Συμπολιτείας – Ερινεού: Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Αντιδήμαρχος. Συντονιστής Δημοτικών Ενοτήτων Ακράτας – Αιγείρας: Μαρία Σταυροπούλου, Αντιδήμαρχος. Συντονιστής Δημοτικής Ενότητας Αιγίου: Μαρία Γιδά, Αντιδήμαρχος. Συντονιστής Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού: Βασίλειος Χριστόπουλος.

Το προσωπικό του δήμου που βρίσκεται σε ετοιμότητα ως την Κυριακή είναι ειδικοτήτων πολιτικών μηχανικών, εργοδηγών, τεχνιτών, χειριστών, εργατών, οδηγών, υδραυλικών και διοικητικών.
Οι υπάλληλοι, εφόσον ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας ή με τους υπεύθυνους Συντονισμού έχουν την δυνατότητα: Να μετακινούν οχήματα και μηχανήματα έργου χωρίς να χρειάζονται διαταγή πορείας από το γραφείο κίνησης κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας ή με τους υπεύθυνους Συντονισμού.

Να έχουν ανοικτό το κινητό τους τηλέφωνο εφόσον διαθέτουν ή να βρίσκονται κοντά σε σταθερό τηλέφωνο σε αριθμούς που έχουν εκ των προτέρων δηλώσει στις υπηρεσίες τους. Να έχουν κλειδιά, οχημάτων κ.τ.λ., να γνωρίζουν που βρίσκονται τα οχήματα ή τα μηχανήματα, την κατάσταση και τον τρόπο λειτουργίας αυτών για τα οποία έχουν ορισθεί ως οδηγοί ή χειριστές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr