background img
banner
banner

Το 1ο brevet Αιγίου το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Στο πλαίσιο του έργου «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» με ακρωνύμιο «FAME ROAD», το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και από εθνικούς πόρους των κρατών που συμμετέχουν, διοργανώνεται η πέμπτη εκδήλωση διάχυσης του έργου, με τίτλο «FAME ROAD – 5th Dissemination Event»-Υπερμαραθώνια ποδηλατική διαδρομή με τίτλο “Βοστίτσα το μπαλκόνι του Κορινθιακού”.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αιγιάλειας, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 8:00 π.μ. έως 23:00 μ.μ, στο Αίγιο σε συνεργασία με τους: Audax Randonneurs Grece (Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας) και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗΚΕΠΑ).

Με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης η χώρα μας γιορτάζει 200 χρόνια Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας. Το 1ο brevet Αιγίου ενώνει τους σημαντικότερους Ιστορικούς, Θρησκευτικούς, Πολιτιστικούς και Περιβαλλοντικούς πόρους της περιοχής με εργαλείο το ποδήλατο.

Το 1ο BREVET ΑΙΓΙΟΥ είναι μια υπερμαραθώνια- μη Ανταγωνιστική Διαδρομή εντός Ορίων Χρόνου, συνολικής αποστάσεως 200 Km που ξεκινά και καταλήγει στην πόλη του Αιγίου με την επωνυμία “Βοστίτσα το μπαλκόνι του Κορινθιακού”.

-Η δράση ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Audax Randonneurs Greece.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 08:00 π.μ. στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: -Το όριο χρόνου είναι 13 h και 30 min.

Ποια θα είναι η διαδρομή
• Αίγιο (Ψηλά Αλώνια) Εκκίνηση 8.00 π.μ
• Διακοπτό-Ακράτα-Δερβένι 38 km
Επιστροφή προς
• Πούντα-Μέγα Σπήλαιο-Καλάβρυτα 90 km
• Καστριά
• Πλανητέρο 113 km control 1
• Κλειτορία-Πριόλιθος-Καλάβρυτα
• Κάτω Ζαχλωρού (Σταθμός Τραίνου) 162km control 2
• Δουμενά-Βιλιβίνα-Πλατανιώτισσα-Μπουφούσκια
• Γέφυρα Τσαγρή
Αίγιο 202 km (ψηλά αλώνια) Τερματισμός

Στο Brevet του Αιγίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσου τόπους ξεχωριστούς, μοναδικούς, πολύτιμα δώρα μιας φύσης που στα μεγάλα υψόμετρα και τα μετερίζια των βουνών διατηρείται ακόμα ζωντανή και αλώβητη.
Το ευρωπαϊκό έργο FAME ROAD, βασίζεται στο greenroad.it που αποτελεί μια καλή πρακτική που ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας οικολογικά βιώσιμης οικονομίας, ενισχύοντας την κρυμμένη πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, τις αγροδιατροφικές αξίες της περιοχής. Στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Διατροφή (Food), Τέχνη (Αrt), Κίνηση (Movement), Ενέργεια (Energy), και υλοποιείται στις περιοχές της Murgia της Απουλίας στην Ιταλία και στην περιοχή της Αιγιαλείας στην Ελλάδα με στόχο να αναδείξει τις ως άνω περιοχές σε ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η διασυνοριακή συνεργασία.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από:
1) τον Δήμο της Γκραβίνα – Επικεφαλής Εταίρος (ΙΤ),
2) τον Δήμο της Γκροτάλια (ΙΤ),
3) το Ινστιτούτο Universus (ΙΤ),
4) τον Δήμο Αιγιαλείας (ΕΛ), και
5) τον φορέα ERFC-European Regional Framework for Co-operation (ΕΛ).
Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της ικανότητας των τοπικών επιχειρήσεων να οργανωθούν και να διαχειριστούν σύνθετες και ολοκληρωμένες τουριστικές προσφορές, να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους που συνδέονται με την τοπική φυσική κληρονομιά, την αγροδιατροφή, την τέχνη και τον πολιτισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα, την πράσινη ενέργεια, μέσω του FAME ROAD δικτύου, στοχεύοντας στη διευρυμένη προβολή των περιοχών στο εξωτερικό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr