background img
banner
banner

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Π.Ε. Αχαΐας

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Αυγούστου, κατ’ εντολή του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη και λόγω της κατάστασης συναγερμού (επίπεδο 5 του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς) στην οποία βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα.

Στη σύσκεψη προήδρευσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, αναπληρώνοντας τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο. Κατά τη διάρκειά της έγινε αποτίμηση της μέχρι σήμερα κατάστασης και περαιτέρω συντονισμός δράσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προβούν σε δράσεις που αφορούν σε αυξημένη ετοιμότητα, στα πλαίσια υλοποίησης της β’ φάσης του σχεδίου ΙΑΝΟΣ, δηλαδή: Λήψη μέτρων αυξημένης επιτήρησης σε δάση και δασικές εκτάσεις. Εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές. Ενημέρωση του κοινού μέσω δελτίου Τύπου για λήψη μέτρων προς αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική διάταξη 9/2021. Ενημέρωση σε τοπικό επίπεδο αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων. Ετοιμότητα προσωπικού και μέσων εμπλεκομένων φορέων για υποστήριξη του πυροσβεστικού σώματος και για διαχείριση των συνεπειών λόγω δασικών πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Περιφερειακή Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας Ευσταθία Γιαννιά, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ Νικόλαος Γυφτάκης, ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Αχαΐας Λουκάς Μουτσέλος, ο υπεύθυνος επιχειρησιακού σχεδιασμού ΔΙΠΥΝ Αχαΐας Γρηγόριος Αγαλόπουλος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας Ανδρέας Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων Παναγιώτης Μελάς, ο υπεύθυνος εκτάκτων αναγκών της 6ης ΥΠΕ Κωνσταντίνος Καρζής, ο Διευθυντής Δασών Αχαΐας Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας Ιωάννης Μπάφας, ο Προϊστάμενος Δ/νσης τεχνικών έργων Π.Ε. Αχαΐας Αριστοτέλης Κορκός και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Θεόδωρος Τζόλας και Θεόδωρος Ραυτόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr