background img
banner
banner

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ στον δήμο Αιγιαλείας

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Τη χρηματοδότηση 28 συνολικά φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές κατά το χρονικό διάστημα από 27 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 2021, αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών. Η απόφαση αφορά σε 24 Δήμους και ΔΕΥΑ (συνολικό ποσό 8,53 εκ. ευρώ) και 4 Περιφέρειες (συνολικό ποσό 1,62 εκ. ευρώ) που επλήγησαν από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές.

Ανάμεσα στους Δήμους που θα λάβουν έκτακτες χρηματοδοτήσεις είναι και ο Δήμος Αιγιαλείας, μιας και κηρύχθηκαν πυρόπληκτες οι κοινότητες Ζήριας, Καμαρών και Λόγγου μετά την πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου.

Στον Δήμο Αιγιαλείας αντιστοιχεί το ποσό των 250.000 ευρώ.

Οι χρηματοδοτήσεις γίνονται σε βάρος των πιστώσεων της ΣΑΕ 055 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου εδώ και πολλά χρόνια είναι ενταγμένο το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού της Χώρας».

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος εξέφρασε τη σχετική ικανοποίησή του και σημείωσε ότι «είναι σαφές ότι αυτό το ποσό δεν αρκεί για την πλήρη αποκατάσταση των υποδομών αλλά και για έργα πρόληψης. Επομένως συνεχίζεται η προσπάθεια για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr