background img
banner
banner

Ίδιος ο αριθμός των τροχαίων, περισσότερα τα σοβαρά…

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου στη Δυτική Ελλάδα, σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, φέτος, καταγράφηκαν περισσότερα ατυχήματα σοβαρής μορφής, με ανάλογους τραυματισμούς.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει

συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 42 τροχαία ατυχήματα όσα είχαν συμβεί και τον Ιούλιο του έτους 2020. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 3 θανατηφόρα δυστυχήματα όσα και τον περσινό Ιούλιο, 7 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 1 τον αντίστοιχο περσινό μήνα και 32 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 38 πέρυσι.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρεια καταγράφηκαν συνολικά 54 παθόντες έναντι 62 τον Ιούλιο του 2020: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 3 νεκροί όσοι και τον Ιούλιο του 2020, 7 σοβαρά τραυματίες έναντι 2 τον περσινό Ιούλιο, 44 ελαφρά τραυματίες έναντι 57 τον περσινό Ιούλιο. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, το μήνα Ιούλιο του έτους 2021 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 323 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 6.339 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 157 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.906 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 2.091 για υπερβολική ταχύτητα, 561 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 464 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 66 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 12 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 30 για παραβίαση προτεραιότητας, 120 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 111 για αντικανονικό προσπέρασμα, 28 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 181 για Κ.Τ.Ε.Ο., 143 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 99 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr