background img
banner
banner

Αναβάθμιση προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες του Αιγίου

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ 282.465 ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

Προς υλοποίηση βαίνει το έργο αναβάθμισης παραλιών του δήμου Αιγιαλείας μέσω προγράμματος, σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα.
Ως γνωστόν, στα τέλη του χρόνου, η υποβολή πρότασης δεν είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, εν συνεχεία η Οικονομική Επιτροπή έλαβε απόφαση εξουσιοδότησης του δημάρχου να υποβάλει την πρόταση και προχθές ο κ. Καλογερόπουλος ενέκρινε τη δαπάνη των 282.464,81 ευρώ ώστε να προχωρήσει το έργο.

Το έργο θα προχωρήσει με βάση την από 10-4-2020 Τεχνική Περιγραφή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας στην οποία προβλέπεται η δημιουργία, τεσσάρων κατάλληλων ελαφρών, µη µόνιµων υποδοµών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στο χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑµεΑ και άλλων κατηγοριών ατόµων µε κινητικά προβλήματα, σύμφωνα µε τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού.

Ποιες παραλίες αφορούν οι παρεμβάσεις αναβάθμισης

Οι κατασκευές αφορούν στις παρακάτω παραλίες: Α) Παραλία Αβύθου ∆.Ε. Συμπολιτείας, Β) Παραλία Νικολαιίκων ∆.Ε. ∆ιακοπτού, Γ) Παραλία Ελαιώνα ∆.Ε. ∆ιακοπτού και Δ) Παραλία Ακράτας, ∆.Ε. Ακράτας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτοµία», Άξονας προτεραιότητας µε τίτλο «∆ηµιουργία Ολοκληρωµένων Τουριστικών Προσβάσιµων Θαλάσσιων Προορισμών». Εκτιμάται ότι οι εν λόγω παραλίες θα είναι έτοιμες το καλοκαίρι του 2022 για τα ΑμεΑ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr