background img
banner
banner

Ανασχηματισμός: Ο Αποστολάκης δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Δεν αποδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση να αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης αρχικά είχε αποδεχθεί τη θέση, ωστόσο έπειτα από το κλίμα που διαμορφώθηκε, υπαναχώρησε και είπε τελικώς «όχι» στην πρόταση.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αποστολάκης συμμετείχε και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία», σημείωσαν οι εν λόγω πηγές, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», πρόσθεσαν και διαμήνυσαν: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr