background img
banner
banner

ΒΟΛΕΪ: Δημιουργία γηπέδων grass volley και μεγάλο τουρνουά στην Άκολη!

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

Ο απέραντος χώρος με πράσινο που βρίσκεται στην παραλία της Άκολης αξιοποιείται με τη δημιουργία γηπέδων grass volley και σε λίγες ημέρες θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό τουρνουά, για πρώτη φορά στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με beach Volley, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο που ήδη υπάρχει. Ο χώρος με το φυσικό γρασίδι, όπως και η παραλία γενικότερα, εντυπωσίασαν τον παλαίμαχο άσσο του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας Μιχάλη Τριανταφυλλίδη (σήμερα διοργανωτή παρόμοιων εκδηλώσεων) ο οποίος ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιάλειας και έτσι ξεκίνησε μία συνεργασία που αναμένεται να έχει συνέχεια και σε άλλους τομείς.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο protionline.gr ο κ. Τριανταφυλλίδης αποκαλύπτει ότι η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί το Σάββατο 21 Αυγούστου, αλλά η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα με τις καταστροφικές πυρκαγιές, πιθανότατα θα οδηγήσει στη μετάθεσή της για λίγες ημέρες αργότερα.

«Δυστυχώς η χώρα βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές και όλα τα υπόλοιπα τοποθετούνται πλέον σε δεύτερη μοίρα. Οι πυρκαγιές έπληξαν και την Αιγιάλεια και όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να συζητήσουμε εκ νέου και από διαφορετική βάση με το ΝΠΔΔ τη διεξαγωγή του τουρνουά και πιθανότατα να ορίσουμε νέες ημερομηνίες για αργότερα. Αυτή την εβδομάδα, ίσως και σήμερα (σ.σ. Δευτέρα 9/8) θα έχουμε νέα επικοινωνία με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιάλειας, κ. Ανδριόπουλο για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες και τις αλλαγές που ενδεχομένως θα κάνουμε», τονίζει.

Για πόσα γήπεδα μιλάμε και πόσο εύκολη είναι η τοποθέτησή τους;
Θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών. Δύο γήπεδα, ίσως και περισσότερα. Η τοποθέτηση είναι εύκολη και απαιτούνται μόνο λίγες ώρες για να στηθούν. Σε πρώτη φάση δεν θα τοποθετηθεί κερκίδα αλλά πλαστικές καρέκλες. Θα είναι κατά κάποιο τρόπο ένα event αυτή την πρώτη χρονιά και φιλοδοξούμε να έχει επιτυχία και να γίνει θεσμός. Να διεξάγεται κάθε χρόνο φυσικά στον ίδιο χώρο και να αποκτήσει πανελλαδικό ενδιαφέρον».

Ο χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται;
Ο χώρος είναι εκπληκτικός! Δεν πληροί απλά τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του τουρνουά. Είναι από τους ελάχιστους χώρους σε όλη την Ελλάδα που μπορεί να συνδυάσει ταυτόχρονη διεξαγωγή beach και grass volley. Και θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει τουρνουά με τα δύο αθλήματα μαζί. Θα το χαρακτήριζα ένα φεστιβάλ Volley το οποίο σίγουρα θα συζητηθεί.

Ένας θρύλος του βόλει με 25 τίτλους και 365 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα!

Ο 59χρονος Μιχάλης Τριανταφυλλίδης είναι ο αθλητής με τους περισσότερους (25) τίτλους (12 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα στη σάλα, 6 πρωταθλήματα και τον τίτλο του King of the Beach στο beach volley. Εχει 365 διεθνείς συμμετοχές και κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαικούς του 1987. Είναι πατέρας 2 παιδιών και πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ..
Με την Εθνική κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό της Γάνδης το 1987. Στο βόλεΐ σάλας διετέλεσε παίκτης-προπονητής της ομάδας του Παναθηναϊκού το 1997, ενώ ήταν βοηθός προπονητή στην Εθνική Ομάδα Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.

Είναι ιδρυτής των “Volley & Beachvolley Camps” για παιδιά 8-17 ετών, από το 1993. Ειδικός συνεργάτης της Forthnet/Nova από το 1997. Διοργανωτής των τουρνουά beach volley “Nova Beachvolley Tournament”, διοργανωτής των “Επάθλων Forthnet & Forthnet Rookie of the Year” για το βόλεϊ και το πόλο από το 2002. Ιδρυτής των ακαδημιών beach volley και τουρνουά Beachvolleytraining από το 2012. Πρόεδρος του Α.Ο. Τεύκρος από το 2012.

Τον Αύγουστο 2017 ίδρυσε την πρώτη επίσημη σχολή beach volley στην Ελλάδα παράλληλα με την έναρξη των πρώτων εγκαταστάσεων διεθνών προδιαγραφών αθλημάτων άμμου που φέρουν το όνομά του, Triantafyllidis Beach Arena. Ήταν εκείνος που έφερε το μπιτς βόλεϊ στη χώρα μας όπου και εκεί κατέκτησε τίτλους. Πλέον έχει την δική του ακαδημία για τον… έρωτά του όπως τον αποκαλεί.

– To grass volley, όπως μαρτυρά και η ονομασία του, παίζεται στο γρασίδι και είναι ένα άθλημα που βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα ομαδικό άθλημα βόλεϊ που παίζεται με 4 άτομα από κάθε ομάδα.

Ο αγωνιστικός χώρος αποτελείται από ένα ορθογώνιο τετράγωνο 16Χ8μ. και γύρω ελεύθερη ζώνη που είναι ένα ελάχιστο όριο τα 3μ. στις πλαϊνές γραμμές και 6μ. στις τελικές γραμμές. Οι γραμμές πρέπει να είναι χρώματος λευκού ή κίτρινου, ώστε να έρχονται σε αντίθεση με το χρώμα του γρασιδιού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr