background img
banner
banner

Δεν θα γίνει προσκυνητάριο στην πλατεία Δεξαμενής

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΕΙΧΕ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ – ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΖ

Να μην γίνει προσκυνητάριο στην πλατεία Δεξαμενής αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην τελευταία συνεδρίασή της, απορρίπτοντας το αίτημα από ιδιώτη για χορήγηση σχετικής άδειας. Είχε προηγηθεί η αρνητική γνωμοδότηση του Τμήματος Συγκοινωνιών – Συγκοινωνιακών, Κτιριακών, Υδραυλικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, με την αιτιολογία ότι το άρθρο που αφορά σε κατασκευές που επιτρέπονται σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, δεν προβλέπονται τέτοιου είδους τοποθετήσεις εικονοστασίων.

Επιπλέον, το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας, με έγγραφό του ξεκαθάριζε πως εάν η αίτηση χορήγησης άδειας αφορούσε την τοποθέτηση του εικονοστασίου επί της πλακόστρωσης, αρμόδια Υπηρεσία να γνωμοδοτήσει είναι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, ωστόσο στην περίπτωση που η αίτηση αφορούσε στην τοποθέτηση του εικονοστασίου επί του χώρου πρασίνου (χλοοτάπητα ή σε κάποιο παρτέρι) έκανε γνωστό πως η Υπηρεσία δεν συμφωνεί και δεν συναινεί με την εν λόγω ενέργεια. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Πρασίνου, «κάθε χώρος πρασίνου θα πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμος για όλους τους δημότες και να εξυπηρετεί τους στόχους για τους οποίους δημιουργήθηκε».

Θετική ήταν πάντως η απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αιγίου γνωμοδοτώντας υπέρ της χορήγησης άδειας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr