background img
banner
banner

«Εχθροί Εξ Αίματος» του Αρκά

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΓΟ

Το Θέατρο Λόγγου του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου «Ο Βύρων», θα παρουσιάσει, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2021», το θεατρικό έργο «Εχθροί Εξ Αίματος» του Αρκά την Κυριακή 8 Αυγούστου και ώρα 9.15μ.μ., στο Θέατρο Φ.Ο.Λ. του Πολιτιστικού Κέντρου Λόγγου. Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο «Ισοβίτης» έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμάνικα, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και τα θεατρικά έργα: «Εχθροί Εξ Αίματος» – 2007, «Βιολογικός Μετανάστης» – 2011, «(Επίτομο) Επείγοντα περιστατικά».

Το έργο

Μετά από ένα ατύχημα ο Εγκέφαλος πέφτει σε κώμα.
Τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα, χτυπημένα κι αυτά και χωρίς ηγεσία, ορίζουν μια συνάντηση για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Στη συνάντηση έρχονται πρώτα το Παχύ και το Λεπτό Έντερο και αρχίζουν να συζητούν για το επεισόδιο, διαφωνώντας έντονα. Παίζουν: Λεπτό έντερο – Πόπη Κεπενού, Παχύ έντερο – Δέσποινα Μανωλοπούλου, Δεξί νεφρό – Σταμάτης Θεοχαρίδης, Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Γιαννόπουλος, Σκηνογραφική επιμέλεια: Νατάσα Ροδοπούλου, Νίκος Τσαμτσούρης.
Τεχνική υποστήριξη: Τεχνική ομάδα Φ.Ο.Λ. Είσοδος: 3 ευρώ. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Υποχρεωτική χρήση μάσκας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr