background img
banner
banner

Η Μαρία Καλλιμάνη θα συμμετάσχει στις “Άγριες Μέλισσες”!

Η ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΕΛΠΙΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ» ΣΕ ΔΥΟ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ – ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ

Έπειτα από την άκρως ενδιαφέρουσα – κατά γενική ομολογία – μουσικοθεατρική παράσταση του περασμένου Σαββάτου στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, η “σκυτάλη” αλλάζει χέρια στο πλαίσιο της δημιουργίας της και περνάει πλέον στα… επόμενα και ιδιαίτερα “βήματα” στο χώρο, για την καλλιτέχνιδα Μαρία Καλλιμάνη. Η συμμετοχή της στο έργο “Ελπίς Πατρίδος” ήταν μια άκρως εντυπωσιακή ερμηνεία, με την ηθοποιό να επιδίδεται επί σκηνής σε μια γεμάτη “στόμφο” και έμπνευση απαγγελία. Όμως η “ανήσυχη” ηθοποιός δεν θα σταθεί σε αυτό. Ο χειμώνας που έρχεται την βρίσκει επί σκηνής στο θεατρικό «σανίδι» και στο έργο “Φθινόπωρο – Χειμώνας” στο πλευρό της Μπέτυ Αρβανίτη, αλλά και σε μία “ηχηρή” συμμετοχή στο πλέον επιτυχημένο σήριαλ της τηλεόρασης “Άγριες Μέλισσες”.

Με έναν “κομβικό” ρόλο στη σειρά η παρουσία της Μαρίας Καλλιμάνη στο Διαφάνι

Ο κορωνοϊός και οι αποστάσεις του είναι παρελθόν για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες και δραστηριότητες και η Τέχνη, δεν έχει σκοπό να κάνει “σκόντο” άλλο πια στην τέρψη και την επιθυμία του κόσμου που αγαπά και στηρίζει κάθε είδους τέτοια δημιουργία. Το θέατρο έχει την ανάγκη να ανοίξει μόνιμα την “πόρτα” του στο ευρύ κοινό και να μην κλείσει πάλι. Αλλά ας τα πάρουμε όλα απ’την αρχή.

Η καλλιτέχνης μέσω της ελληνικής tv φέτος, θα έχει την τιμητική της κατά πως φαίνεται. Η συμμετοχή της ηθοποιού στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Άγριες Μέλισσες” έρχεται να “ταράξει τα νερά”.

Η παραγωγή της σειράς “έψαξε και βρήκε” στο πρόσωπο της Μαρίας Καλλιμάνη, την ιδανική καινούρια “δασκάλα” στο χωριό Διαφάνι. Έτσι, η Αιγιώτισσα πρωταγωνίστρια θα κληθεί να ερμηνεύσει την νεοφερμένη δασκάλα στην περιοχή, την εποχή της χούντας όπου θα διαδραματίζεται φέτος το χειμώνα το “στόρι” του έργου, ενώ οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται για έναν εντελώς “κομβικό” ρόλο στη σειρά καθώς η παρουσία της στο Διαφάνι γίνεται… “Μήλον της Έριδος” στο αντρικό πληθυσμό του χωριού, αλλά ταυτόχρονα αλλάζει τις ισορροπίες στον γυναικείο πληθυσμό. Φέρνει νέα πνοή με τον δικό της “κόσμο” και προκαλεί αναστάτωση στους ανθρώπους του χωριού με τα καμώματα και την συμπεριφορά της. “Αυτή η σεζόν επικεντρώνεται στα χρόνια της δικτατορίας και αυτό, είναι μια χρυσή ευκαιρία για όλους μας να θυμηθούμε και να μάθουμε τι συνέβη εκείνη την εποχή στην Ελλάδα, μέσα από τα μάτια μιας πολύ σημαντικής και επιτυχημένης σειράς.

Ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος είναι πολύ ταλαντούχος και χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του. Το καστ της σειράς έχει δοκιμαστεί και θεωρείται ήδη ικανό και ελπίζω και εγώ με την δική μου ερμηνεία, να βάλω το δικό μου “λιθαράκι” στην “απογείωση” της τηλεθέασης και για φέτος.

Είμαστε ήδη στα γυρίσματα της σειράς και ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος, αφού πρόκειται για καθημερινές λήψεις και πολύωρα γυρίσματα” επισημαίνει στo protionline.gr η ίδια η ηθοποιός, η οποία θεωρείται σίγουρο ότι το μπρίο της και η ερμηνευτική της προσέγγιση, κάνει κάθε ρόλο που αναλαμβάνει, να ξεχωρίζει και να υπερτερεί.

“Η κληρονομιά της Τέχνης είναι το ζητούμενο της πορείας της Αιγιάλειας στο πέρασμα των χρόνων”

Μιλώντας στo protionline.gr η ηθοποιός και σχολιάζοντας το γεγονός ότι βρέθηκε για πρώτη φορά σε αυτόν τον επιβλητικό χώρο και να έχει την εμπειρία να παίξει στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, τονίζει: “Πρόκειται για έναν υπέροχο φυσικό χώρο. Μια περιοχή που διαθέτει απίστευτη θέα. Το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας έχει ούτως ή άλλως μια μεγάλη πορεία στους αιώνες και στον χώρο της Τέχνης. Είναι πολύ τιμητικό για οποιονδήποτε καλλιτέχνη να εμφανιστεί σε αυτό το θέατρο, να δημιουργήσει και να συνυπάρξει με το φιλοθεάμον κοινό της περιοχής.
Είναι ευχής έργο να χρησιμοποιούνται τα Αρχαία Θέατρα και οι Αρχαίοι Χώροι για παραστάσεις, έστω και αν δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορούν να είναι, καθώς αυτό από μόνο του… είναι η μεγαλύτερή μας κληρονομιά και το ζητούμενο της πορείας της Αιγιάλειας στο πέρασμα των χρόνων.

Το γεγονός ότι συνέπεσε ένα ολόγιομο φεγγάρι από πάνω μας ήταν πραγματικά μια απίστευτη συγκυρία που έδωσε άλλη διάσταση στην βραδιά και την διάθεση όλων μας…” αναφέρει η καλλιτέχνης, ενώ στην ερώτηση για την συνεργασία της με τους συντελεστές της παράστασης και τους συνεργάτες της, σπεύδει να πει: “Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά όλων μας αυτή η απίστευτη προσέλευση του κόσμου, ο ασφυκτικά γεμάτος χώρος. Μάλιστα, λόγω του κορωνοϊού και των υγειονομικών μέτρων που επικρατούν, η αθρόα προσέλευση του κοινού διπλασιάζει την σημασία και την ιδιαιτερότητα της στιγμής. Ένιωσα ιδιαίτερη χαρά που βρέθηκα πάλι στο σανίδι με τον Γρηγόρη Βαλτινό και είναι πολύ τιμητικό να βρίσκεσαι και να παίζεις σε τέτοιου “μεγέθους” καλλιτέχνες.

Ο υπέροχος Μανώλης Μητσιάς και η ταλαντούχα Έλενα Λεόνη Παπαδημητρίου ήταν δύο “νότες” που σίγουρα έδωσαν άλλη διάσταση στην παράσταση. Ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με την Μαρία Παναγιωτακοπούλου και τον Σάκη Παπαδημητρίου και ήταν πολύ μεγάλη η χαρά μου, είναι δύο τοπικοί καλλιτέχνες με μεγάλη επιτυχία και προσφορά στον χώρο της Τέχνης.
Έτσι, το ότι βρεθήκαμε επί σκηνής μια πολύ δυνατή ομάδα, με έκαναν να χαρώ πολύ εκεί την βραδιά. Είναι πολύ σημαντικό και “επιφορτισμένο” να ερμηνεύεις σε έναν τέτοιο χώρο, στον τόπο που γεννήθηκες, μπροστά στην οικογένειά σου αλλά και σε φίλους και γνωστούς!”.

“Φθινόπωρο – χειμώνα” στο θέατρο!

Η Μαρία Καλλιμάνη φέτος το χειμώνα ετοιμάζει δύο καλλιτεχνικά… “βήματα” εξίσου σημαντικά και τα δύο για την μετέπειτα πορεία της στον χώρο. Έτσι, εκτός από την εμφάνιση της στην τηλεόραση, θα συμμετέχει και σε ένα πολύ όμορφο και έξυπνο έργο στο θέατρο. Πρόκειται να εμφανιστεί στην θεατρική σκηνή του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας στην Αθήνα, σε ένα έργο του Σουηδού δημιουργού – συγγραφέας Λαρς Λόρεν και σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη που προετοιμάζει η ομάδα από τον περασμένο χειμώνα.

Η ηθοποιός που θα εμφανιστεί στο πλευρό των Μπέτυ Αρβανίτη, Άλκη Παναγιωτίδη και Άννα Καλαϊτζίδου θα συμμετάσχει στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μία ιστορία άκρως ανατρεπτική και ενδιαφέρουσα. Το έργο ονομάζεται “Φθινόπωρο – Χειμώνας” και όλες οι ενδείξεις, καθώς και οι εκτιμήσεις των αναλυτών των θεατρικών παραστάσεων, αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ιστορία που θα “αγκαλιάσει” ο κόσμος από το πρώτο λεπτό και που θα κάνει την διαφορά στην σύγχρονη εποχή της τέχνης τα τελευταία χρόνια.

To Protionline.gr εύχεται στην Αιγιώτισσα ηθοποιό, τα καλύτερα και τα πιο όμορφα και να απολαμβάνει τις “στιγμές” της δημιουργίας της όπως ακριβώς απολαμβάνει και το κοινό κάθε παρουσία της, σε όποιο έργο κι αν συμμετέχει ή πρωταγωνιστεί. Εξάλλου, αυτή η σχέση μεταξύ κόσμου και καλλιτέχνη, είναι ούτως ή άλλως μια “σχέση ζωής”. Και για την Μαρία, θα είναι ακόμα πιο ριζωμένη και αιώνια η “σχέση” αυτή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr