background img
banner
banner

Η Οικονομική «έκοψε» από το Τεχνικό Πρόγραμμα για χάρη των σκουπιδιών

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Τι κι αν πέρασε από το Δ.Σ. η αντιπολίτευση του δήμου Αιγιαλείας μετά κόπων και βασάνων το δικό της Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021, παρά τις ενστάσεις της δημοτικής αρχής, τελικά ήταν δεύτερη που έκανε την έκπληξη στην Οικονομική Επιτροπή της Παρασκευής, αμέσως μετά τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την τροποποίηση του προϋπολογισμού 2021 που μείωνε τα έξοδα από το Τεχνικό Πρόγραμμα κατα 1.083.000€ κατευθύνοντας το ποσό σε κωδικούς υπηρεσιών και προμηθειών ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως ο ηλεκτροφωτισμός και η διαχείριση απορριμμάτων.

Με παρέμβαση της η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βασιλική Ψυχράμη, με αφορμή την επίμαχη συνεδρίαση επισημαίνει τα παρακάτω, προς ενημέρωση των δημοτών, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και άπτεται των συμφερόντων του δήμου.

«Σχετικά με το 1ο θέμα της ημερησίας διατάξεως, που αφορά την τρίτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, καταθέτω τα εξής στοιχεία:

1) η δημοτική αρχή περικόπτει 1.083.000€ από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2021 και το κατευθύνει σε κωδικούς υπηρεσιών και προμηθειών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

2) Ταυτόχρονα είναι δεσμευμένα 1.590.000€ σε κωδικό μεταφοράς απορριμμάτων, ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε τον διαγωνισμό της μεταφοράς απορριμμάτων ως μη σύμφορο για τον Δήμο μας.

3) Ο δήμαρχος έκανε ένσταση , η οποία εκδικάστηκε από το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 2 Αυγούστου.

4) Η ένσταση του δημάρχου απορρίφθηκε με την υπ.αριθμ.1279/2021 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα κοινοποιηθεί στον Δήμο μας την ερχόμενη εβδομάδα.

5) Συνεπώς, την ερχόμενη εβδομάδα, θα αποδεσμευθεί το ποσό των 1.590.000€ για όλες τις ανάγκες του Δήμου ανταποδοτικου χαρακτήρα

6) Άρα ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΈΧΕΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΊ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. Οι τοπικές κοινότητες έχουν τεράστιες ανάγκες σε έργα οδοποιίας και μικρά τεχνικά έργα. ΕΊΝΑΙ ΑΔΙΑΝΌΗΤΟ να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, την στιγμή που είναι ΕΙΣ ΓΝΩΣΙΝ μας η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου.

7) Προτείνουμε:

α) να περιμένουμε την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης και να κάνουμε σωστά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού

β) το ποσό των 184.000€ που λάβαμε από την πολιτεία για τις ανάγκες μας λόγω covid να κατευθυνθεί στον κωδικό 15-6041 ( αποδοχές προσωπικού ορισμένου χρόνου) και ακολούθως να αυξήσουμε το ωράριο του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων από 4 ώρες σε 6, 5, διότι άπαντες γνωρίζουμε ότι αυτό είναι αναγκαίο για την επαρκή καθαριότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου μας ( 67 σχολικές μονάδες)».

*Φωτο Αρχείου


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr