background img
banner
banner

Η ομάδα Γούτου σε τραπέζι συσπείρωσης

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ… ΧΑΩΔΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Η διάθεση συνεργασιμότητας από πλευράς δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου προς την παράταξη του Χρήστου Γούτου, που εντάθηκε μετά την υποχώρηση του δεύτερου στο θέμα του προϋπολογισμού που «έκαιγε» τον δήμο, είχε ως κατάληξη, πρόταση συνδιοίκησης με τον ορισμό αντιδημάρχων προερχόμενων από τη μείζονα αντιπολίτευση. Η «ομάδα» του κ. Γούτου συνεδρίασε την Παρασκευή το βράδυ και έλαβε ομόφωνη απόφαση να απορρίψει την πρόταση, εκτιμώντας ότι με τη διαφορετική φιλοσοφία που τους διέπει, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα είχε θετικό πρόσημο για τον δήμο…

Μετά τον πολύμηνο «πόλεμο» με… αιχμή του δόρατος την άρδευση, τα δημοτικά τέλη, τη μεταφορά των απορριμμάτων και τέλος τον προϋπολογισμό του δήμου, η παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» προτίμησε να ρίξει τους τόνους, κυρίως λόγω της βούλησης του επικεφαλής να δώσει τέλος σε κάτι τόσο ψυχοφθόρο και επιβλαβές για τη λειτουργία του δήμου και κατ’ επέκταση για τους δημότες, όπως είναι η έλλειψη προϋπολογισμού. Έτσι υποχώρησε την ύστατη ώρα, παρότι, όπως δήλωσε, δεν συμφωνούσε με το σχέδιο που κατέθεσε η δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση με το θέμα της διεκδίκησης παραμονής του Τμήματος του Πανεπιστημίου στο Αίγιο και ήταν αυτός που συζήτησε το θέμα ως τέλους στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος, ενώ και από τον κ. Καλογερόπουλο τονίστηκε δημοσίως πως συνεργάστηκε με τον κ. Γούτο για το θέμα της πεζοδρόμησης του τμήματος της οδού Μητροπόλεως, δείχνοντας να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις του, ενώ βέβαια η παράταξη είχε ήδη προσφύγει στην Αποκεντρωμένη η απόφαση της οποίας τη δικαίωσε.

Πιστή στην αρχική «γραμμή» της παράταξη

Ακολούθησε η ενημέρωση και τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για το έργο της ΔΕΥΑΑ εν γνώσει του δημάρχου και στη συνέχεια η προσέγγιση και η πρόταση συνδιοίκησης η οποία θα έδινε στη δημοτική αρχή… τον αέρα της λήψης αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, από τη στιγμή που η παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» παραμένει πιστή στην αρχική «γραμμή» της, όπως αποσαφηνίστηκε και στη συνάντηση των μελών της πριν από τρία βράδια.

Μάλιστα, υπήρξε και το υπαινικτικό σχόλιο μελών της ότι τη στιγμή που άλλες παρατάξεις αποδυναμώνονται, η δική τους παραμένει συμπαγής και ενισχύεται, με το σκεπτικό ίσως της παραίτησης του Δημήτρη Καλαμίδα από την αντιδημαρχία Οικονομικών, ο οποίος ωστόσο δήλωσε πως δεν αποχωρεί από τον παράταξη του δημάρχου αλλά μόνο από τη θέση του αντιδημάρχου και του μέλους των επιτροπών.

Η διάθεση του δημάρχου να… ανοίξει ξανά τις Επιτροπές βάζοντας νέα μέλη, μετά από δύο χρόνια, δεν βρήκε ανταπόκριση στην παράταξη Γούτου, τα μέλη της οποίας εξαρχής διαμαρτυρήθηκαν γιατί απουσίαζαν εκπρόσωποί της από τις Επιτροπές παρότι ήταν η πολυπληθέστερη παράταξη στο Συμβούλιο. Υπό αυτό το πρίσμα είναι και η σημερινή τοποθέτηση του επικεφαλής στην «Π», εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν αποδέχθηκε την πρόταση συνδιοίκησης του δήμου.

΄΄Η θέση η δική μας είναι σταθερή στο πνεύμα που ήμασταν από την αρχή. Σαφώς και έχουμε διάθεση συνεργασίας εάν πρόκειται για το καλό του δήμου, αλλά εν προκειμένω με τον δήμαρχο και την παράταξή του έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία ως προς την διοίκηση. Επομένως, θα ήταν μη χρήσιμο για τον δήμο να συνεργαστούμε αλλά και αδύνατο στον πράξη΄΄, επισήμανε ο κ. Γούτος, σημειώνοντας: ΄΄Εξήγησα το σκεπτικό μου στα υπόλοιπα μέλη της παράταξής μου και όλοι εξέφρασαν ακριβώς την ίδια άποψη άρα η απόφασή μας να μην συνεργαστούμε με τον δήμαρχο ήταν ομόφωνη΄΄.

Χρ. Γούτος: ΄΄Ο δήμαρχος έχασε την ευκαιρία από καιρό΄΄

Στο ερώτημα εάν θα υπήρχαν τα ίδια αποτελέσματα στην περίπτωση που ο κ. Καλογερόπουλος είχε κάνει αυτή την κίνηση νωρίτερα, ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Αύριο» είπε: ΄΄Ο δήμαρχος έχασε την ευκαιρία από καιρό. Ξεκίνησε στραβά χωρίς καν να μας συμπεριλάβει στις Επιτροπές λήψης αποφάσεων και στη συνέχεια μας καλούσε μόνο στα προβλήματα. Έγιναν μεγάλα λάθη στην πορεία που δεν μπορούν να διορθωθούν σε αυτή τη χρονική στιγμή. Το γεγονός ότι εν τέλει τήρησα αυτή τη στάση στο θέμα του προϋπολογισμού, ήταν γιατί δεν θέλησα να μείνει πίσω ο δήμος. Να μην έχουμε αποκομιδή απορριμμάτων, να μην υπάρχουν χρήματα να κινηθεί ο δήμος. Αυτό θα ήταν καταστροφικό. Όμως εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η φιλοσοφία μας δεν συγκλίνει με την ως τώρα πολιτική του. Και να σας φέρω ένα παράδειγμα. Εμείς ήμασταν υπέρ της μείωσης των δημοτικών τελών αλλά η δημοτική αρχή είχε άλλη άποψη΄΄.

Και πρόσθεσε: ΄΄Η δική μου παράταξη είναι συμπαγέστατη. Είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχει απώλειες, γιατί δεν παρεκκλίνουμε, κρατάμε τα «πιστεύω» και τους στόχους μας. Από την πρώτη στιγμή δεν λειτουργήσαμε με γνώμονα τα αξιώματα αλλά την αποτελεσματική λειτουργία του δήμου. Δεν είμαστε «ταμπουρωμένοι» απέναντι στον κ. Καλογερόπουλο. Αντιθέτως, τον καλούμε να αλλάξει φιλοσοφία στην πολιτική του, όχι για να πάρουμε εμείς κάποιες θέσεις, αλλά για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε για τα θέματα του δήμου. Εάν κρίνουμε ότι η πολιτική του για συγκεκριμένα θέματα είναι στη σωστή κατεύθυνση και θετική για τον δήμο, η σύμφωνη γνώμη μας είναι δεδομένη. Αυτό φάνηκε και στη διετία που έχουμε διανύσει ως τώρα, έτσι θα λειτουργήσουμε και στο μέλλον΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr