background img
banner
banner

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στη δημοτική αρχή

ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Το γεγονός ότι η απόφαση του Δικαστηρίου που δικαίωσε τους κατοίκους του Τριαντείου «ήταν αποτέλεσμα της λαϊκής κατακραυγής που αποκάλυψε το σκληρό αντιλαϊκό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους κατατρεγμένους, στους κατασυκοφαντημένους σεισμοπαθείς και άπορους», επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας.

Όπως αναφέρει, ΄΄δεν δίστασε η Δημοτική Αρχή να στιγματίσει μεροκαματιάρηδες εργάτες, χήρες με μικρά παιδιά, άνεργους, ανήμπορους γέροντες και γερόντισσες πιστεύοντας ότι έτσι θα επιτύχει ποιο εύκολα την εκδίωξή τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση καθώς και τα ταξικά σωματεία της πόλης από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα τους απέναντι στην επιθετικότητα της Δημοτικής Αρχής, αλλά και την αδιαφορία των άλλων παρατάξεων και της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αιγίου.
Ο αγώνας των σεισμοπαθών και άπορων του Τριαντείου είναι δίκαιος και ελπιδοφόρος.

Εκφράζει την αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων και των κατατρεγμένων της σημερινής κοινωνίας που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους, στο μεροκάματο, τη στέγη ,την υγεία, για μια ανθρώπινη ζωή με βάση τις δυνατότητες του 21ού αιώνα.

Αποδεικνύει ότι οι συντονισμένοι συνεπείς αγώνες σε ταξικό και πολιτικό επίπεδο μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα΄΄. Καταγγέλλει ακόμη ότι ΄΄για τη σημερινή κατάσταση στο Τριάντειο σοβαρές ευθύνες έχουν και οι δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης που άσκησαν εξουσία στον δήμο και εψήφισαν την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου για την εκδίωξη των κατοίκων του Τριαντείου. Την απόφαση αυτή επικαλείται σήμερα η Δημοτική Αρχή΄΄.

Μήνυμα προς τους τρεις της αντιπολίτευσης

Η παράταξη της Αγγελικής Κουρή υπενθυμίζει ότι σε δυο Δημοτικά Συμβούλια του Απριλίου κατέθεσε προτάσεις για επανεξέταση αυτής της απόφασης και δρομολόγησης της στεγαστικής αποκατάστασης όλων των κατοίκων. Όμως, όπως λέει, ΄΄οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, τηρούν «σιγή ιχθύος», δεν εναντιώθηκαν στην αντιλαϊκή και ανάλγητη πολιτική της Δημοτικής Αρχής΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Η κατάστασης στο Τριάντειο αναδεικνύει με τραγικό τρόπο, ότι η ανάπτυξη που επικαλούνται διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις και όλες οι Δημοτικές Αρχές , είναι για την αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι για την φροντίδα των σεισμοπαθών και απόρων.
Για αυτούς υπάρχει ο αυταρχισμός, παράλληλα με την ψηφοθηρική μικροπολιτική εκμετάλλευση της αδύναμης θέσης τους΄΄.

Καλεί δε τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με την πλειοψηφία που διαθέτουν, έστω και την τελευταία στιγμή, να υψώσουν «τείχος προστασίας» στους κατατρεγμένους της πόλης, να παρθεί απόφαση για την στεγαστική αποκατάσταση όλων των κατοίκων του Τριαντείου, χωρίς διακρίσεις όπως ήταν και η απόφαση του Δικαστηρίου. Αλλιώς, αναφέρει πως ο λαός του Αιγίου θα τους θεωρήσει συνένοχους της Δημοτικής Αρχής στην αντιλαϊκή αυταρχική πολιτική της’’.

Και καταλήγει: ΄΄Καλούμε τους κατοίκους του Τριαντείου να δυναμώσουν τον συλλογικό τους αγώνα και τη διεκδίκηση για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μαζί με τον υπόλοιπο αγωνιζόμενο λαό: Να δρομολογηθεί η στεγαστική αποκατάσταση όλων των κατοίκων χωρίς διακρίσεις. Να δημιουργηθεί στο χώρο ένα πάρκο αναψυχής για τους κατοίκους της Κουλούρας και της Ροκάς΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr