background img
banner
banner

Μέρα με τη μέρα οι αποφάσεις για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων

ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ COVID ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Οι τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές και η έξαρση του κορωνοϊού δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2021 του δήμου Αιγιαλείας, με μεγάλο αριθμό αναβολών και ακυρώσεων. Πλέον, το εάν θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση ή όχι, εξετάζεται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. λίγες ώρες πριν, βάσει συνθηκών, με τη διάθεση του κόσμου να στρέφεται περισσότερο στην αλληλεγγύη και λιγότερο στη διασκέδαση. Άλλωστε κι αυτό χαρακτηριστικό του Πολιτισμού είναι…

Ξέχωρα από ξένες παραγωγές που… δίστασαν να έρθουν στο «Γ. Παππάς» λόγω ζέστης, μειωμένου ενδιαφέροντος, κορωνοϊού και πυρκαγιών, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. δεν πραγματοποίησε τη λαϊκή βραδιά με την Τούλα Κατσιβάλη στην παραλία Άκολης που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Παρασκευή, λόγω της δυσμενούς κατάστασης που επικρατούσε σε όλη τη χώρα με τις πυρκαγιές. Επίσης, ο ίδιος λόγος ήταν η αιτία να μην γίνουν οι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο, μουσικοχορευτικές παραστάσεις άμεσης σύνθεσης με αφορμή την έκδοση της ποιητικής συλλογής «Καιρός Χαϊκού/ δεκαεπτά συλλαβές/ φτάνει, σιέστα», ή συντομογραφικά, «Καιρός Χαϊκού», για τις οποίες όμως ανακοινωθούν πολύ σύντομα νέες ημερομηνίες.

Άνοιξε η έκθεση «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση», αναβλήθηκαν τα εγκαίνια

Επίσης, αναβλήθηκαν και τα προγραμματισμένα για χθες βράδυ εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση», που φιλοξενείται ήδη στην Πινακοθήκη Ακράτας. Όπως ανέφερε στo protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ΄΄η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 17 Αυγούστου, ωστόσο προτιμήσαμε να αναβάλουμε τα προγραμματισμένα για την Κυριακή 8/8 εγκαίνια και λόγω της θλίψης για τις φωτιές αλλά και εξαιτίας της έξαρσης που παρουσιάζει ο κορωνοϊός. Ωστόσο η έκθεση θα λειτουργεί και θα είναι επισκέψιμη και θα δούμε πότε θα την εγκαινιάσουμε΄΄. Να σημειωθεί ότι των εγκαινίων θα ακολουθούσε συναυλία από την Φιλαρμονική Ακράτας. Η έκθεση αυτή, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί και στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο 15 με 30 Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει 7 έργα του Ευγένιου Ντελακρουά, ο οποίος αποτίει φόρο τιμής στον ηρωισμό του Ελληνικού Έθνους. Τα έργα αυτά, τα οποία παρέχονται από την «Agence Photographique – Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais – Louvre». Ταυτόχρονα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BNF) και την δημοσιογραφική της ιστοσελίδα Retro News, παρουσιάζει την ψηφιακή έκθεση με τίτλο: Ο Φιλελληνισμός, «Από αγάπη για την Ελλάδα». Μέσα από περισσότερα από 100 οπτικά τεκμήρια, προερχόμενα από τις συλλογές και τα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας (BNF), του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Αθήνας, της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων και του Μουσείου του Λούβρου, η έκθεση – η σημαντικότερη που έχει δημιουργηθεί ποτέ για το εν λόγω θέμα – αποκαλύπτει την κινητήρια δύναμη και τις διαστάσεις του φιλελληνικού κινήματος. Ερωτηθείσα για το υπόλοιπο του προγράμματος, η κ. Τσουκαλά σημείωσε: ΄΄Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, τόσοι συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται με τις πυρκαγιές. Η χώρα μας βιώνει μία τραγωδία. Το πρόγραμμα υπάρχει και προχωράμε μέρα με τη μέρα. Ανάλογα με τις συνθήκες αποφασίζουμε εάν θα γίνονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις΄΄.

«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στο υπαίθριο θέατρο

Μέχρι που γράφονταν αυτές οι γραμμές, κανονικά είχε προγραμματιστεί να γίνει η εκδήλωση «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στις 9.15 το βράδυ της Δευτέρας 9/8 στο «Γ. Παππάς». Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες». Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ, η παραγωγή της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσουμε την Πέμυ Ζούνη και τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Το τραγούδι της παράστασης γράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Μέσω του ευφυούς και διεισδυτικού του χιούμορ, ο Gershe προσεγγίζει όλα τα θέματα που απασχολούν τις ανθρώπινες σχέσεις διαχρονικά: το θάρρος απέναντι στην ζωή, το πως αυτοπροσδιορίζεται κανείς απέναντι στις ιδιαιτερότητες και τις φαινομενικές αδυναμίες του, την δύναμη του έρωτα και την γενναία απόφαση να επιδιώξουμε την ευτυχία. Ο τίτλος του έργου είναι εμπνευσμένος από τον «Ζοφερό Οίκο» του Καρόλου Ντίκενς και φέρει μια γοητευτική και παραστατική πολυσημία.

Λίγα λόγια για το έργο: Νέα Υόρκη τέλη δεκαετίας του ’60. Ο Ντον Μπέηκερ (Αναστάσης Ροϊλός) κάνει την επανάσταση της ζωής του. Φεύγει από το ήσυχο προάστιο όπου ζούσε με την υπερπροστατευτική μητέρα του (Πέμυ Ζούνη) για να εγκατασταθεί μόνος του στο Μανχάταν. Το γεγονός ότι είναι τυφλός δεν τον εμποδίζει από το να κυνηγήσει το όνειρο του: να γίνει επαγγελματίας μουσικός. Η Τζιλ Τάννερ (Εριέττα Μανούρη) είναι μια απελπιστικά εκκεντρική νεαρή, χίπισσα και ανερχόμενη ηθοποιός. Μετακομίζει στο ακριβώς διπλανό διαμέρισμα. Γνωρίζονται, φλερτάρουν, ερωτεύονται. Καθώς καταφέρνουν να ανοίξουν την πόρτα που χωρίζει τα διαμερίσματά τους, ανοίγουν ταυτόχρονα και ένα νέo κεφάλαιο στη ζωή τους μακριά από στερεότυπα, περιορισμούς και προκαταλήψεις. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται από το πουθενά η μητέρα του Ντον, αλλά και ο σκηνοθέτης-μέντορας της Τζιλ (Κωνσταντίνος Ελματζίογλου). Πόσο ελεύθερες θα αποδειχτούν τελικά οι πεταλούδες;

Μια αστεία, τρυφερή, ζεστή και εξόχως πνευματώδης κομεντί υπό τους ρομαντικούς ήχους της κιθάρας, με στακάτο ρυθμό, σπαρταριστούς διαλόγους και βασικό αφήγημα της την αισιοδοξία και την ελπίδα.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 18 ευρώ. Προπώληση: 15 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλεία «Σύγχρονη Σκέψη» και «Δέσμη» στο Αίγιο.

Ο κινητός κινηματογράφος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην παραλία Ελαιώνα

Ο κινητός κινηματογράφος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου, κάνει μια στάση στην παραλία Ελαιώνα για την προβολή της ταινίας «Για Πάντα». Ο Γιάννης Παπαδάκος σκηνοθετεί τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και την Κατερίνα Γερονικολού σε μία ταινία για τις ανθρώπινες σχέσεις στην σύγχρονη κοινωνία, με άρωμα βινυλίου, γυρισμένη στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας. Ώρα έναρξης: 21.30. Είσοδος ελεύθερη. Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων 2021 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας.

«Κατευθείαν Καρδιά» – Συναυλία με την Ηρώ και το Σύνολο «Ευήκοον Μέλος» στην Ακράτα

Με τίτλο «Κατευθείαν Καρδιά», θα δώσει μία συναυλία την Τρίτη 10 Αυγούστου στις 21.30, στην πλατεία Ελευθερίας Ακράτας, η γνωστή ερμηνεύτρια Ηρώ μαζί με το Σύνολο Μουσικής Δημιουργίας «Ευήκοον Μέλος», παρουσιάζοντας τα ωραιότερα διαχρονικά τραγούδια της ελληνικής έντεχνης μουσικής. Ο τίτλος της συναυλίας «Κατευθείαν Καρδιά» είναι παρμένος από το άλμπουμ που κυκλοφόρησε η Ηρώ το 2015. Ώρα έναρξης: 21.30. Είσοδος ελεύθερη. Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων 2021 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας.

«Ο Καραγκιόζης και το Χρυσό Δισκοπότηρο» στο υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»

Θέατρο σκιών. Καραγκιόζης. Μια τέχνη παραδοσιακή, όσο και επίκαιρη. Θα παρακολουθήσετε μια ιστορία, η οποία φέρνει τον Καραγκιόζη στα χρόνια του μεγάλου ξεσηκωμού, βλέποντας πως ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας βάζει κι αυτός το λιθαράκι του στον αγώνα της ελευθερίας.
Ο χρόνος; Μάρτιος του 1821. Ο τόπος; Μια πόλη, ένα χωριό σε κάποια γωνιά της Ελλάδας. Μπορεί να ‘ναι και το δικό σας χωριό. Ένας γενναίος πολεμιστής, ο καπετάν Ανδρόνικος και το ασκέρι του, έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος του αυταρχικού Φεϋζουλάχ πασά. Το επιτελείο του πασά πληροφορείται ότι οι Έλληνες είναι ανίκητοι επειδή έχουν κάποιο θαυματουργό δισκοπότηρο και αποφασίζουν να το πάρουν στα χέρια τους πάση θυσία. Όμως, ο φύλακας του δισκοπότηρου δεν είναι άλλος από τον Καραγκιόζη…
Ο θίασος «Χαρούμενες Σκιές», παρουσιάζει μια περιπετειώδη κωμωδία εμπνευσμένη από την επανάσταση του 1821. Με χαρακτήρα επιθεώρησης, ο Καραγκιόζης δίνει το παρών σχολιάζοντας θέματα που απασχολούν διαχρονικά την Ελλάδα. Θα καταφέρει όμως να δώσει λύση σ’ ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, δείχνοντας στους νεαρούς θεατές τη σημασία της ευστροφίας!
Ετοιμαστείτε να δείτε μια μοναδική υπερπαραγωγή με 21 πολύχρωμες φιγούρες και κατάμεστη από παραδοσιακή μουσική, αύριο Τρίτη 10 Αυγούστου, στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο.
Συντελεστές παράστασης: Σενάριο: Τάκης Παλαιοθόδωρος, Διασκευή – σκηνοθεσία: Ορφέας Καλλιντζής, Εμψύχωση-ερμηνεία: Ορφέας Καλλιντζής, Κίνηση – χειρισμός φιγούρων: Αλέξανδρος Βογιατζής, Ορφέας Καλλιντζής, Κατασκευή φιγούρων και σκηνικών: Δημήτρης Μπερέκος, Ορφέας Καλλιντζής. Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά περίπου και είναι κατάλληλη για παιδιά από 4 μέχρι… 104 ετών. Ώρα έναρξης: 20.45. Γενική είσοδος: 6 ευρώ.

Με πολύ θέατρο και μουσική ως τέλος Αυγούστου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη την παράσταση «Η Χιονάτη και οι 7 υπέροχοι μουσικοί», παιδική παράσταση την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς», την παράσταση σύγχρονου χορού «An exotic moment» την Παρασκευή 13 Αυγούστου στην πλατεία «Paestum» στην παραλία Αιγίου, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, το κοινό της περιοχής, εκτός απροόπτου, θα απολαύσει τη μουσική συναυλία του Ηρακλή Φάμελου «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» στην παραλία Αιγίου. Έπονται η θεατρική παράσταση «Οι μπαμπούλες» στο «Γ. Παππάς» στις 19 Αυγούστου, «Η Μάσα και ο αρκούδος», παιδική παράσταση στο «Γ. Παππάς» στις 20 Αυγούστου, η θεατρική παράσταση «Η παγίδα» στο «Γ. Παππάς» στις 21 Αυγούστου και βέβαια η θεατρική παράσταση «Ελπίς Πατρίδος» στις 21 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr