background img
banner
banner

Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: ‘‘Καταστροφική η πολιτική για την πρόληψη των πυρκαγιών’’

Να αποζημιώσει τις περιουσίες των πληγέντων της Δυτικής Αιγιάλειας καλεί την πολιτεία η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιαλείας. Επίσης, ζητά από τη δημοτική αρχή να… σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκεκριμένα, τονίζει: ΄΄Η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή μας που άφησε πίσω της δεκάδες κατεστραμμένες περιουσίες, καμένα σπίτια και τεράστια οικολογική καταστροφή, αφανίζοντας χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, έβγαλε στην επιφάνεια την καταστροφική πολιτική που ακολουθείται για την πρόληψη πυρκαγιών. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε με προδιαγεγραμμένη την τραγωδία αν σκεφτούμε ότι τα διαθέσιμα χρήματα φέτος είναι περικομμένα κατά 62% (Το φετινό ποσό αντιστοιχεί σε 1,7εκ ευρώ, ενώ το αντίστοιχο περσινό ποσό ήταν σχεδόν 4,5εκ).
Μόνη λύση είναι η πρόληψη, η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η συνεχής προσπάθεια να σταματήσουμε τις ενέργειες που οδηγούν σε αυτές΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Καλούμε την πολιτεία να αποζημιώσει τις περιουσίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς καθυστερήσεις. Να αποζημιωθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για το 100% των απωλειών τους. Καλούμε την δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην γίνεται και αυτή μέρος αυτής της κακοστημένης επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr