background img
banner
banner

«Ξαναχτύπησε» ο παλιός αγωγός ύδρευσης της Αιγείρας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΑ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ

Τα… «δόντια» του εξακολουθεί να δείχνει ο παλιός αγωγός ύδρευσης της Αιγείρας που εξαιτίας δύο ταυτόχρονων βλαβών την περασμένη εβδομάδα, άφησε μία μεγάλη περιοχή χωρίς νερό για κάποιες ώρες. Η ανταπόκριση της ΔΕΥΑΑ ήταν άμεση ως προς την αποκατάσταση, η παλαιότητά ωστόσο της εγκατάστασης φαίνεται πως θα δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, τουλάχιστον μέχρι να… πάρει μπρος ο νέος αγωγός, έργο που έχει δημοπρατηθεί, με τον ανάδοχο να προκύπτει εντός του επόμενου διμήνου.

Συνεχείς βλάβες

Όπως και πέρυσι το καλοκαίρι, έτσι και φέτος, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον δύο – τρεις πολύ σοβαρές βλάβες στο απαρχαιωμένο πλέον δίκτυο ύδρευσης της Αιγείρας. Πρόκειται για τον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό στην Αιγείρα, μέσω της γεώτρησης και παρουσιάζει παθογένειες από το παρελθόν. ΄΄Δεν ξέρουμε πού οφείλονται τα προβλήματα, εμείς αυτό πήραμε να διαχειριστούμε, όμως μας… ταλαιπωρεί πολύ γιατί παρουσιάζει συνεχώς βλάβες΄΄, αναφέρει στο protionline.gr ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος, παρατηρώντας ότι ο αγωγός έχει και μία δύσκολη διατομή, με Φ280, άρα είναι και ακριβή και δυσεύρετη. Όπως εξηγεί, ΄΄το πρόσφατο πρόβλημα προέκυψε διότι μετά από μία διακοπή της ΔΕΗ (χωρίς να είναι βέβαιο εάν επηρεάστηκε από αυτό), έγινε μία διπλή βλάβη στον αγωγό που δυστυχώς η μία ήταν κάτω από τη μάντρα ενός σπιτιού, την οποία γκρεμίσαμε για να αποκαταστήσουμε τη βλάβη της ύδρευσης και η άλλη κάτω από κολόνα της ΔΕΗ. Εκεί αναγκάστηκε η ΔΕΗ να φέρει ειδικό γερανό να κρατά την κολόνα για να επισκευάσουμε τον αγωγό. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξανασημειωθεί βλάβη στον συγκεκριμένο αγωγό και είχαμε εξαντλήσει τα αποθέματα του Φ280 για να επισκευάσουμε τις βλάβες, με αποτέλεσμα στην αποθήκη μας να μην έχουμε υλικά για τη νέα βλάβη. Οφείλω εδώ να ευχαριστήσω τη ΔΕΥΑ Αγρινίου που ανταποκρίθηκαν άμεσα και μέσα σε δύο ώρες είχαμε 20 μέτρα σωλήνα που μας έδωσε τη δυνατότητα να φτιάξουμε αμέσως τις βλάβες΄΄

Οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος με νέο αγωγό

Τα προβλήματα ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται τελειώνουν για την ύδρευση της Αιγείρας, καθώς δημοπρατήθηκε το έργο νέου καταθλιπτικού αγωγού που θα αντιμετωπίσει οριστικά το ζήτημα.
Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του εξωτερικού καταθλιπτικού αγωγού που ξεκινά από την υφιστάμενη γεώτρηση-αντλιοστάσιο στον ποταμό Κράθη και καταλήγει στη δεξαμενή της Αιγείρας, στον οικισμό Μαρμάρων.

Το δίκτυο αυτό παρουσιάζει εδώ και χρόνια συνεχείς και σημαντικές βλάβες και γι’ αυτό η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας προχώρησε σε σημειακές παρεμβάσεις, προκειμένου να περιοριστεί τόσο η συχνότητα όσο και η έκταση των βλαβών. Από τον συγκεκριμένο αγωγό εξυπηρετούνται περί τα 2000 άτομα το χειμώνα, όμως το καλοκαίρι που οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται γίνονται ακόμη μεγαλύτερες και οι ανάγκες κάλυψης ανάλογες.

Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της Αιγείρας για την άμεση ανταπόκριση

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο protionline.gr, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αιγείρας Ηλίας Σταθακόπουλος αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση της ΔΕΥΑΑ στην πρόσφατη βλάβη, τονίζοντας ότι ήταν ταυτόχρονα σε δύο σημεία, ιδιαίτερα δύσκολα, που αντιμετωπίστηκαν. Συγκεκριμένα, σημείωσε: ΄΄Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΔΕΥΑΑ Αιγιαλείας, όχι μόνο για την άψογη συνεργασία με την Τοπική Κοινότητά μας, την αντικατάσταση των πυροσβεστικών κρουνών μας, αλλά και για την προώθηση του εξωτερικού καταθλιπτικού αγωγού, ηλικίας 45 ετών… Ένα σύγχρονο έργο που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ και ήταν αίτημα πολλών ετών. Επίσης, ευχαριστώ το συνεργείο της ΔΕΥΑΑ και τον εργολάβο κ. Θεοφανόπουλο που ανταποκρίνονται άμεσα όλο το εικοσιτετράωρο στις βλάβες του δικτύου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr