background img
banner
banner

«Ο κορωνοϊός σκοτώνει, όχι τα εμβόλια»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Τις θέσεις του σχετικά με την πανδημία και κυρίως με τα «όπλα» αντιμετώπισής της γνωστοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν χωρίς φόβο και ενδοιασμούς. Μάλιστα, επισημαίνει χαρακτηριστικά πως αυτό που σκοτώνει είναι ο κορωνοϊός και όχι τα εμβόλια. Η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα με επαναλαμβανόμενα κύματα αυξημένης μεταδοτικότητας-νόσησης-εισαγωγών σε μονάδες COVID και ΜΕΘ-θανάτους, διαπιστώνει η διοίκηση του Συλλόγου, τονίζοντας πως ΄΄η  επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί ακόμα να ελέγξει πλήρως αυτή την πρωτόγνωρη για την εποχή που ζούμε παγκόσμια πανδημία, έχοντας ήδη από την εμφάνισή της προκαλέσει περισσότερα από 4.500.000 θανάτους, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 43η θέση και συνολικά 13.500 απώλειες μέσα σε 18 μήνες΄΄. Σχετικά με τις μεταλλάξεις, σημειώνει: ΄΄Οι μεταλλάξεις που διαρκώς ακόμα εμφανίζονται στη δομή του κορωνοϊού ανησυχούν ιδιαίτερα τους απανταχού λοιμωξιολόγους, τα συστήματα υγείας, τις κυβερνήσεις. Γενικά οι ιογενείς λοιμώξεις ήταν και είναι πολύ δύσκολες ακόμα και σήμερα στην αντιμετώπισή τους. Τα σημαντικότερα μέτρα που έχουμε για την άμυνά μας και στη συνέχεια για τον περιορισμό και την οριστική εξάλειψη της νόσου είναι τα ατομικά μέτρα προστασίας, η αποφυγή συνωστισμού, φάρμακα που προς το παρόν τα περισσότερα είναι σε πειραματική φάση και μόνο για νοσοκομειακή χρήση, πάνω από όλα όμως, ο καθολικός εμβολιασμός΄΄.

Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια

Επιπλέον, ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει λόγο για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των εμβολίων, επισημαίνοντας: ΄΄Περισσότερες από 300 φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια και σε χώρες με τελείως διαφορετικά πολιτικά καθεστώτα και συστήματα ξεκίνησαν από την αρχή της πανδημίας έρευνες για την παραγωγή εμβολίων για τον έλεγχο αυτής της τρομερής μάστιγας. Η εκατονταετής συσσωρευμένη εμπειρία στην παραγωγή εμβολίων και οι νέες τεχνολογίες και εξελίξεις στον επιστημονικό χώρο διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και της ασφάλεια των εμβολίων που στην τελική φάση της αδειοδότησής τους περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο που υπόκεινται μέσω επίσημων νομοθετημένων κρατικών οργανισμών όπως ο FDA στην Αμερική, ο EMA στην Ευρώπη. Ο ΕΟΦ στην Ελλάδα΄΄.

΄΄Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να είναι πολύ προσεκτικοί για όσο διάστημα χρειαστεί ακόμα, να εφαρμόζουν αυστηρά όλα τα γνωστά μέτρα ατομικής προστασίας και όσοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το κάνουν χωρίς κανένα φόβο και χωρίς ενδοιασμούς για άμεσες ή μακροπρόθεσμες παρενέργειες. Ο κορωνοϊός σκοτώνει και όχι τα εμβόλια΄΄, καταλήγει η διοίκηση του Ι.Σ.Α.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr