background img
banner
banner

Πήραν τα πάνω τους τρένα και λεωφορεία

“ΚΑΡΦΙΤΣΑ” ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ

Το αδιαχώρητο από πλευράς κίνησης και επισκεψιμότητας καταγράφεται σε ολόκληρη την Αιγιάλεια, για τον μήνα που “τρέχει”. Σε επίπεδο δήμου και ενώ είναι νωπές ακόμη οι “φλόγες” της δυτικής πλευράς, μολονότι ο κορωνοϊός και η μετάλλαξη Δ’ δεν λέει να… καταλαγιάσει, την ώρα που η οικονομική άνεση του μέσου όρου είναι ομολογουμένως στην χειρότερη φάση του, εντούτοις η τουριστική κίνηση και η συνολική εικόνα η οποία καταγράφεται, είναι απόλυτα αισιόδοξη και δημιουργική.

ΚΤΕΛ και τρένο έφεραν χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή με τον Αύγουστο να χαρακτηρίζεται ως άκρως αποδοτικός. Για τη συνέχεια; Ουδεμία πρόβλεψη…
Τελικά ο Έλληνας δεν αλλάζει το σκεπτικό των διακοπών του Αυγούστου και ούτε προτίθεται να το αλλάξει.

Τα κρούσματα στην Αιγιάλεια αυξάνονται μέρα με μέρα καθώς οι επισκέπτες έχουν εισχωρήσει στην κοινότητα αλλάζοντας τελείως το επιδημιολογικό φορτίο, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων ανά ημέρα να αλλάζει τον ιικό χάρτη.

Ματθαίος: ‘’Αύξηση κατά 20% στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ’’

Μιλώντας στo Protionline.gr ο υπεύθυνος πρακτορείων ΚΤΕΛ Αχαΐας (Αιγίου και Ακράτας) Άγγελος Ματθαίος, τονίζει για την κίνηση και την επισκεψιμότητα: “Ο τουρισμός στην περιοχή δεν μπορεί να μετρηθεί με αριθμητική ούτε με ποσοστά, στην παρούσα φάση. Εν συγκρίσει με άλλα παλαιότερα χρόνια, ο τουρισμός θα έλεγα ότι είναι σε χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με την δυναμική της και τις παροχές που προσφέρει. Κόσμος, σύμφωνα με τις συνθήκες, υπήρξε, αλλά δεν θα μπορούσα να πω με βεβαιότητα ότι αυτό αυτόματα σημαίνει ότι τουριστικά είμαστε στα καλύτερα σημεία” αναφέρει ο κ. Ματθαίος.

Σε άλλη ερώτηση όσον αφορά την κίνηση του Αυγούστου στα ΚΤΕΛ, αν το επιβατικό κοινό ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και κατά πόσο αυτή η κίνηση άφησε θετικό “πρόσημο”, επισημαίνει: “Μια τέτοια επιχείρηση με 148 αυτοκίνητα, είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει και να ανταποκριθεί σε κάθε περίπτωση, είτε στην εξυπηρέτηση των πελατών και του κοινού, είτε στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορωνοϊού. Προστέθηκαν δρομολόγια όπου κρίθηκε αναγκαίο, καθώς η αγοραστική κίνηση δεν είναι κάθε μέρα ίδια. Η αύξηση των δρομολογίων από τον Ιούλιο στον Αύγουστο, ήταν της τάξεως του 20%. Αυτό που είναι σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι η Αιγιάλεια είχε άλλη εικόνα μέχρι πριν τρια ή τέσσερα χρόνια, εντελώς διαφορετική σήμερα που μιλάμε”.

Καραπαναγιώτης: ‘’Με λίγα δρομολόγια αλλά με πολύ κόσμο ο Οδοντωτός’’

Ερωτώμενος ο πρόεδρος “Φίλων Οδοντωτού Σιδηροδρόμου” Γιάννης Καραπαναγιώτης για την κίνηση της ανατολικής πλευράς του δήμου και πώς αυτή καταγράφεται μέχρι στιγμής στην περιοχή, τονίζει: “Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος είχε μόνο 3 δρομολόγια κάθε μέρα, η εταιρεία που το διαχειρίζεται έκρινε δυστυχώς ότι δεν υπάρχει λόγος να μπουν επιπρόσθετα δρομολόγια.

Σε αντίθεση με την… πραγματικότητα, η οποία λέει ότι και τα διπλάσια να είχαμε την ημέρα, πάλι γεμάτα θα ήταν. Ο κόσμος είναι πολύς και ο Αύγουστος είναι όχι μόνο πολύ καλύτερος από πέρσι από πλευράς προσέλευσης, αλλά ίσως και από την χρονιά πριν φανεί στην κοινωνία το “βάσανο” του κορωνοϊού. Η ζήτηση ήταν μεγάλη και επί καθημερινής βάσεως. Το είχε μεγάλη ανάγκη ο τόπος αυτό, αυτή την αύξηση των εσόδων λόγω της τουριστικής κίνησης και ανάπτυξης”.

Έπιασε «οροφή» ο προαστιακός

Σε άλλη ερώτηση του Protionline.gr όσον αφορά την κίνηση των δρομολογίων του προαστιακού σιδηροδρόμου, ο κ. Καραπαναγιώτης, ανάφερε: “Είχε και συνεχίζει να έχει μεγάλη ζήτηση. Σε ορισμένα δρομολόγια μάλιστα, ακόμα και σήμερα, γίνεται το αδιαχώρητο. Συγκεκριμένα το τελευταίο δρομολόγιο που έχει από Αίγιο για Αθήνα κάθε Κυριακή βράδυ, είναι ίσως η “τοπ” κίνηση που έχει καταγραφεί. Η περιοχή δέχτηκε πάρα πολύ κόσμο φέτος. Η τουριστική ανάπτυξη είναι στα κορυφαία επίπεδα την τελευταία διετία. Αυτό είναι κάτι που είναι ορατό και από τον απλό κόσμο και τους επιχειρηματίες και φυσικά από ανθρώπους από κάθε κλάδο. Ξέρω περίπτωση ανθρώπων που έμειναν στην… Ζαχλωρού δέκα ημέρες, προκειμένου να είναι κάπως κοντά στο Διακοπτό για να κάνουν μπάνια! Νομίζω ότι φέτος ο Αύγουστος αγγίζει το 95% σε πληρότητα”.

Η Αιγιάλεια “βγήκε” και δέχτηκε πολύ κόσμο

Ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα ακόμα για την περιοχή, αν υπήρχε φέτος και ο ξένος τουρισμός. Αυτός, που σε άλλες περιπτώσεις “γέμιζε” με πληρότητα τα ξενοδοχεία και τα πάσης φύσεως καταλύματα με κόσμο ακόμα και στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε ορισμένες πολλές περιπτώσεις.

Ο κόσμος δείχνει να έχει “κουραστεί” με τον κορωνοϊό και αυτά που “σέρνει” μαζί του, στην καθημερινότητα του κόσμου. Και δείχνει σαφώς, ότι πλέον τον επηρεάζει όλο και πιο λίγο.
Η τουριστική διάθεση και οι γεμάτες ασφυκτικά παραλίες, αυτό καταμαρτυρούν. Οι “τρομοκρατημένοι” με τις μεταλλάξεις μάλλον τελικά είναι οι λιγότεροι από το σύνολο και γι’ αυτό αυτό που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ είναι ότι η Αιγιάλεια “βγήκε” και δέχτηκε πολύ κόσμο που έκανε διακοπές και είχε τέτοια διάθεση. Αυτό που είναι σίγουρο όμως, στον αντίποδα, είναι ότι οι τζίροι είναι πιο χαμηλοί από ποτέ: Ο επισκέπτης πολλές φορές αποφάσισε να φάει λιγότερο, να διασκεδάσει λιγότερο, να βγει λιγότερο, να “περάσει” με λιγότερα χρήματα. Όμως την θάλασσα, το μπάνιο, την χαλαρότητα και την ανεμελιά των διακοπών δεν την έχει αποχωριστεί. Κι όπως φαίνεται ήδη, ούτε προτίθεται να το κάνει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr