background img
banner
banner

Προ των πυλών, το διυλιστήριο του Σελινούντα

-Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, βουλευτή Αχαΐας-

Φαντάζει περίεργο να συζητάμε ακόμα, εν έτη 2021, για έργα ύδρευσης σε μεγάλους δήμους της χώρας. Έργα που θα έπρεπε να αποτελούν αυτονόητες υποδομές στο πλαίσιο των βασικών παροχών ενός κράτους προς τους πολίτες.

Είναι όμως μια θλιβερή πραγματικότητα, πως έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια και πολλές άκαρπες προσπάθειες, ώστε να έχουμε επιτέλους ενταγμένο και προς υλοποίηση το έργο της υδροδότησης του Δήμου Αιγιαλείας. Χρειάστηκε η βούληση και η αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να τρέξει με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’ και μετά τις καθυστερήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις απεντάξεις έργων από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» να προχωρήσουν όλα τα κρίσιμα έργα βελτίωσης βασικών υποδομών των ΟΤΑ. Χρειάστηκαν οι διαρκείς επαφές και συνεργασίες μας, για την προώθηση των έργων της Αχαΐας με τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίες ευόδωσαν και έτσι μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως σύντομα, το εμβληματικό αυτό έργο θα λάβει σάρκα και οστά.

Το διυλιστήριο του Σελινούντα, πέραν του ότι θα εξασφαλίζει την επάρκεια και την άριστη ποιότητα του νερού για τους κατοίκους της περιοχής, δίνει και λύση στην ορθολογικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων, χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, με έξυπνα συστήματα παρακολούθησης διαρροών και καταγραφής της κατανάλωσης.

Παράλληλα, από την υλοποίησή του, προκύπτουν σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, από την κατάργηση των δεκάδων γεωτρήσεων, την μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και τους κόστους συντήρησής τους. Η Πράσινη Μετάβαση, η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των πολιτών, αποτελούν κεντρικές στοχεύσεις αυτής της Κυβέρνησης και όλοι μας, ο καθένας από τον ρόλο του, οφείλουμε να εργαζόμαστε ώστε η Αχαΐα να ακούγεται δυνατά στα κέντρα λήψεις των αποφάσεων και να προωθούνται όλα τα μεγάλα έργα πνοής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr