background img
banner
banner

Σε ξεχωριστά και μελωδικά μονοπάτια μας «ταξίδεψε» η Φιλαρμονική Αιγίου

Σε ξεχωριστά και μελωδικά μονοπάτια μας «ταξίδεψε», την Κυριακή 29 Αυγούστου στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη», παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που ξεκινούσε από το μοναδικό κλίμα των δεκαετιών 60 και 70 και φτάνοντας ως και το σήμερα συντροφιά με μεγάλους Έλληνες συνθέτες: Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Ζαμπέτας κλπ. αλλά και ξένες μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο και από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.

 «Η Φιλαρμονική Αιγίου, είναι από τα παλαιότερα σωματεία, από τις πρώτες Φιλαρμονικές που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα. Το 1894 η πρώτη συναυλία της Φιλαρμονικής ήταν εδώ στα Ψηλαλώνια, οπότε σήμερα είναι ένα καλό ραντεβού για επανεκκίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (που είχε και την διοργάνωση) Μαρία Τσουκαλά, στον σύντομο χαιρετισμό της λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Την Φιλαρμονική Ορχήστρα συνόδευσαν οι υπέροχες φωνές της Αγγέλας Αντωνιάδη (δασκάλας του Πατραϊκού Ωδείου και σολίστ της Χορωδίας Αιγίου) και του Αργύρη Κούκα, αναγνωρισμένου τραγουδιστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους, με μεγάλες συνεργασίες συνθετών όπως Σπανός, Κατσαρός, Κουγιουμτζής κ.α.

Την διεύθυνση του πρώτου μέρους είχε ο μαέστρος Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος και του δεύτερου μέρους ο νεαρός ταλαντούχος μαέστρος Αντώνης Χαραλαμπόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr