background img
banner
banner

Σημαντικές εργασίες ανακατασκευής στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρών

ΕΡΓΑ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Παρεμβάσεις με προοπτική κι όχι έργα «βιτρίνας» είναι η τακτική της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, που την εφαρμόζει από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της, βελτιώνοντας τις συνθήκες στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία τής Αιγιάλειας, με σκοπό την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των μαθητών.

Κάπως έτσι λειτούργησε κι αυτό το καλοκαίρι, αφού μετά τις σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων που έγιναν σε Διακοπτό, 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, σειρά είχε το Δημοτικό Σχολείο Καμαρών που σιγά – σιγά αποκτά νέα όψη.

Μάλιστα, προχθές, επίσκεψη στο σχολείο πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργο Ντίνο, προχωρώντας σε αυτοψία στα έργα μαζί με τον πολιτικό μηχανικό, εργολάβο που τα εκτελεί Σταύρο Οικονομόπουλο.
Μιλώντας στο Protionline.gr για τα έργα, ο κ. Ελευθεριώτης ανέφερε πως ΄΄εκτελούνται εργασίες ολικής ανακατασκευής τουαλετών με κατάργηση των παλαιού τύπου (τούρκικες) και τη δημιουργία σύγχρονων ευρωπαϊκού τύπου, ενώ εξωτερικά έχουμε ανακατασκευάσει τις βρύσες και έχουμε ελαιοχρωματίσει τους χώρους που έχουν σχέση με τις τουαλέτες. Επίσης, προχωρήσαμε σε αντικατάσταση των κολόνων στα χαγιάτια. Υπολείπονται ακόμη εργασίες στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, αλλά και παρεμβάσεις από τον ηλεκτρολόγο με αντικατάσταση των φώτων. Ακόμη θα γίνει και αντικατάσταση παραθύρων΄΄.

Να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος του έργου, που καλύπτεται από τη Σχολική Επιτροπή, ανέρχεται σε 14.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ΄΄αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εκτελούμε έργα με ορίζοντα εικοσαετίας στα σχολεία και όχι «μπαλώματα» που θα κρύψουν για λίγο το πρόβλημα. Έτσι, μπορεί να δαπανώνται κάποια χρήματα παραπάνω όμως για τα επόμενα χρόνια δεν θα χρειαστεί να τα επαναλαμβάνουμε κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του δήμου και των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στα σχολεία, δηλαδή των μαθητών και των εκπαιδευτικών΄΄.

Προετοιμασία για να είναι όλα έτοιμα στις 13 Σεπτεμβρίου

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη προετοιμασία εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Ελευθεριώτης έκανε γνωστό πως από 6 Σεπτεμβρίου ξεκινούν απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκοτονία σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του δήμου, ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες ώστε οι σχολικοί τροχονόμοι να είναι στις θέσεις τους στις 13 Σεπτεμβρίου. Επίσης, εκτιμά ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουν αναλάβει καθήκοντα και οι σχολικές καθαρίστριες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr