background img
banner
banner

Στο Αίγιο με παλιούς φίλους και συμπαίκτες ο Γιάννης Κορωνέλλος

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1979 ΕΩΣ ΤΟ 1985

Η μεγάλη παρέα σε καφέ της οδού Μητροπόλεως την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητη από τους υπόλοιπους θαμώνες και τους περαστικούς. Κοινό χαρακτηριστικό και των έξι, ότι φόρεσαν τη φανέλα του Παναιγιαλείου, κάποιοι μάλιστα υπήρξαν και συμπαίκτες αφού αγωνίστηκαν την ίδια χρονική περίοδο στην ομάδα. Και αν για τους πέντε της παρέας δεν τίθεται θέμα αναγνωρισιμότητας, με τον δεύτερο εκ δεξιών κύριο στη φωτογραφία, η αλήθεια είναι ότι προκλήθηκε μία μικρή… αναστάτωση.

Λίγοι τον αναγνώρισαν, ακόμη και άνθρωποι που τον έζησαν την εποχή που «μάγευε» στα γήπεδα φορώντας τη φανέλα της «Μαύρης Θύελλας».
Ήταν ο Γιάννης Κορωνέλλος, που βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο Αίγιο και συνάντησε παλιούς φίλους και συμπαίκτες ξυπνώντας μνήμες και όμορφες αναμνήσεις. Ένας κεντρικός αμυντικός πολύ μπροστά από την εποχή του, ένας μπαλαδόρος ολκής, «παίκτης – ορχήστρα» μέσα στον αγωνιστικό χώρο που είχαμε την τύχη να τον προλάβουμε να αγωνίζεται όλα τα χρόνια του στην ομάδα. Και δεν ήταν λίγα.

Από τον Εθνικό Αστέρα στον Παναιγιάλειο

Την περίοδο 1979-80 ο Παναιγιάλειος επιστρέφει στη Β΄ Εθνική και ο Γιάννης Κορωνέλλος έρχεται στο Αίγιο (από τον Εθνικό Αστέρα) μαζί με τους Εσπινόζα, Ρούμπα, Δωματιώτη, Γκούβελο, Ροκίδη, Καρακούλια και Δριτσέλη με σκοπό να δημιουργηθεί μία δυνατή ομάδα που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην κατηγορία.
Από την προηγούμενη σεζόν παρέμειναν και οι Γερούκαλης, Καλλιγάς, Στεφανίδης (τερματοφύλακες), Βαγενάς, Μαυρόπουλος, Αναστασόπουλος, Αραβαντινός, Καραγιαννάκης, Χρόνης, Δημαδάμας, Κεχαγιάς, Μπουλούμπασης, Λιάτος, Σακελλαρίου, Στεργίου, Σταθόπουλος, Συρίγος, Σ. Καλαντζής, Λεβαντής.

Η πρώτη χρονιά ήταν… περίεργη λόγω της απεργίας των ποδοσφαιριστών που έγινε επί τέσσερις αγωνιστικές στο μέσον της αγωνιστικής περιόδου. Οι παίκτες ζητούσαν να εφαρμοστεί και στη Β΄ Εθνική ο επαγγελματισμός που είχε ξεκινήσει στην Α΄ Εθνική.

Αποτέλεσμα της απεργίας ήταν πολλοί αγώνες να μη γίνουν και από όλες τις ομάδες να αφαιρεθούν λιγότεροι ή περισσότεροι βαθμοί, ανάλογα σε πόσα ματς δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν ενδεκάδα. Για κάθε ματς που δεν μετείχαν τιμωρούνταν με αφαίρεση δύο βαθμών και ήττα 0-2. Συνολικά στον Νότιο όμιλο δεν διεξήχθησαν 40 αγώνες (εκ των οποίων σε 10 περιπτώσεις η μία από τις δύο ομάδες κατέβηκε, με αποτέλεσμα να πάρει τους βαθμούς της νίκης). Από τον ΠΓΣ αφαιρέθηκαν 8 βαθμοί αλλά κατάφερε έστω και δύσκολα να παραμείνει στην κατηγορία.

Σημαντικό κομμάτι της ζωής του ο Παναιγιάλειος

Ο Κορωνέλλος έμεινε στο Αίγιο για συνολικά έξι σεζόν, μέχρι τον Μάιο του 1985 ακολουθώντας την ομάδα και στη Γ΄ Εθνική όταν υποβιβάστηκε. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Θρίαμβο ενώ πριν τον Εθνικό Αστέρα έπαιξε και στον Απόλλωνα Αθηνών.

«Τι να πρωτοθυμηθώ από αυτά τα έξι χρόνια που αγωνίστηκα στον Παναιγιάλειο. Πολλές οι χαρές αλλά και οι δύσκολες στιγμές, αλλά όταν «σκαλίζεις» το παρελθόν θυμάσαι μόνο τις καλές στιγμές» μας λέει και προσθέτει:

«Μεγάλη στιγμή ασφαλώς η πορεία της ομάδας μέχρι τον ημιτελικό του κυπέλου το 1981. Ο Παναιγιάλειος έγινε πρωτοσέλιδο για αρκετές ημέρες στον αθηναϊκό Τύπο».
Ο 68χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (γεν. στην Αθήνα το 1953) έχει στενές σχέσεις με την Αιγιάλεια και έρχεται αρκετά συχνά στην περιοχή.
Ο λόγος; «Η αδελφή μου μένει μόνιμα στην Ακράτα και κυρίως τα καλοκαίρια την επισκέπτομαι. Και πάντα, όταν έρχομαι στο Αίγιο, συναντώ παλιούς φίλους και συμπαίκτες και τα λέμε».

Ο Γιάννης Κορωνέλος πέρα από το ποδόσφαιρο ασχολήθηκε ως υπεύθυνος promotion σε αθλητικές εταιρίες, παραμένοντας – κατά κάποιο τρόπο – στον χώρο έστω από διαφορετικό πόστο.
Με την προπονητική προτίμησε να μην ασχοληθεί.

Παντρεμένος εδώ και πολλά χρόνια, απέκτησε έναν γιο και πλέον, ο εγγονός του αποτελεί τη μεγάλη του αδυναμία. «Σύντομα θα είμαι και πάλι εδώ. Το Αίγιο και ο Παναιγιάλειος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Εύχομαι η ομάδα, που παρακολουθώ πάντα την πορεία της, να βρει ξανά τον δρόμο της και να πάρει ξανά τη θέση που της αξίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr