background img
banner
banner

Στο… πόδι για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο φωτιάς

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ ΖΑΡΟΥΧΛΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ  – ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ

Σαββατοκύριακο… ετοιμότητας ήταν αυτό που προηγήθηκε για τον δήμο Αιγιαλείας με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται υπ’ ατμόν. Η καταστροφική φωτιά στη Δυτική Αιγιάλεια σε συνδυασμό με τα… σήματα S.O.S. που έστελναν οι υψηλές θερμοκρασίες κράτησαν «ξάγρυπνο» τον δήμο. Την Κυριακή 8/8, για προληπτικούς λόγους και σε συνεργασία με την Αστυνομία, αποφασίστηκε να κλείσει ο δρόμος που συνδέει τη Ζαρούχλα με τη λίμνη Δόξα ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς που έκαιγε στην Αρκαδία.

΄΄Έχουμε ειδοποιήσει τους προέδρους των κοινοτήτων, οι οποίοι με τη σειρά τους δημιούργησαν ομάδες επιφυλακής.
Σε κάθε κοινότητα έχουν «επιστρατεύσει» αγροτικά οχήματα, περίπου τρία ή τέσσερα, και έχουν τοποθετήσει νερό πάνω τους ώστε να είναι σε ετοιμότητα να επιχειρήσουν να σβήσουν οποιαδήποτε φωτιά πριν πάρει διαστάσεις. 

Πραγματοποιούνται περίπολοι από την Πυροσβεστική, την εθελοντική ομάδα «Αχαιοί, όλη η Πολιτική Προστασία είναι στο «πόδι», είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα΄΄, ανέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείσα σχετικά, η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρία Γιδά, προσθέτοντας: ΄΄Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, αποφασίσαμε, σε συνεργασία με την Αστυνομία, τον πρόεδρο της Ζαρούχλας και την εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας να κλείσουμε τον δρόμο που ενώνει την Αιγιάλεια με τη λίμνη Δόξα καθώς μας ενημέρωσαν πως η φωτιά κινείται προς αυτή την κατεύθυνση’’.

Μ. Γιδά: «Στη φωτιά της Δυτικής Αιγιάλειας καταφέραμε το λιγότερο κακό που θα μπορούσε να προκληθεί»

Ερωτηθείσα αναφορικά με το εάν, μία εβδομάδα μετά τη φωτιά της Ζήριας και του Λαμπιρίου, από πλευράς δήμου έγινε απολογισμός κι εκτιμήθηκε ότι κάτι θα μπορούσε να έχει προληφθεί, η κ. Γιδά τόνισε πως ΄΄ο δήμος έχει ευθύνη για να είναι οι δρόμοι προσβάσιμοι και σε κατάσταση τέτοια που να πλησιάσουν και να επιχειρήσουν πυροσβεστικά οχήματα. Στην περίπτωση της φωτιάς της Δυτικής Αιγιάλειας δεν τέθηκε καν τέτοιο θέμα, καθώς όλοι δρόμοι είχαν καθαριστεί΄΄. Και συμπέρανε: ΄΄Στη φωτιά της Δυτικής Αιγιάλειας, μπορούμε να πούμε πως ήμασταν τυχεροί μέσα στην απόλυτη ατυχία μας, δεδομένου θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, στην περίπτωση που υπήρχαν ταυτόχρονα εστίες μεγάλων πυρκαγιών και σε άλλες τοποθεσίες της χώρας. Το περασμένο Σαββατοκύριακο όμως ευτυχώς δεν είχαν ξεσπάσει, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη εδώ και από αέρος και από ξηράς αλλά και από θαλάσσης. Εάν χρειαζόταν να μοιραστούν αυτά τα μέσα και να επιχειρήσουν και αλλού, τότε ίσως τα πράγματα να ήταν ακόμη χειρότερα για την περιοχή μας΄΄. ΄΄Καταφέραμε το λιγότερο κακό που θα μπορούσε να προκληθεί΄΄, κατέληξε η αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr