background img
banner
banner

Σύγκρουση εμβολιασμένων και μη υγειονομικών

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ… ΕΚΒΙΑΣΜΟ

Σε εμβολιασμένους και μη διαχωρίζονται πλέον οι εργαζόμενοι με μερίδα των υγειονομικών των νοσοκομείων της Αχαΐας (μεταξύ των οποίων και του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου), να αντιδρούν έντονα στην υποχρεωτικότητα, κυρίως ως προς τον τρόπο που τους επιβάλλεται. Μάλιστα, για σήμερα στις 11.00π.μ. έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους υγειονομικούς στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα.

Όπως τονίζεται από πλευράς υγειονομικών υπαλλήλων Ν. Αχαΐας, ΄΄ενώ η δημόσια υγεία αντιμετωπίζει την απόλυτα καθεστωτική συμπεριφορά με τους απλούς πολίτες να απορούν για ποιο λόγο δεν εμβολιάζονται τέλος πάντων οι υγειονομικοί, η φωνή των ανθρώπων του “θεραπεύειν” τώρα αρχίζει να ακούγεται και να λέει πολύ δυνατά την δική της αλήθεια, αλήθεια που στηρίζεται στην γνώση της επιστήμης τους και μόνο σε αυτήν΄΄. Ξεκαθαρίζουν ότι είναι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί με όλα τα μέχρι τώρα γνωστά εμβόλια, όμως εναντιώνονται στον τρόπο επιβολής του συγκεκριμένου εμβολίου, λέγοντας πως ΄΄η εργασία των υγειονομικών, ο διορισμός των εκπαιδευτικών, η εστίαση και όπως διαφαίνεται η εκπαίδευση των παιδιών, έχουν κοινό παρανομαστή τον εμβολιασμό- εκβιασμό. Σκεφθείτε για ποιο λόγο αυτοί που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τον κορωνοϊό από την πρώτη στιγμή αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο ακόμα και κάτω από στυγνό οικονομικό εκβιασμό; Μήπως η αναποτελεσματικότητα και η επικινδυνότητα του εμβολίου μας οδηγούν να αντιδράσουμε; Αδιαπραγμάτευτα ναι!΄΄.

Η ανοσία της αγέλης και η μετάλλαξη Δέλτα

Επίσης, παραθέτουν στοιχεία όσον αφορά την ανοσία της αγέλης που φέρουν ως αναποτελεσματικά τα εμβόλια για τη μετάλλαξη δέλτα. Και τονίζουν: ΄΄Οι υγειονομικοί με την εμφάνιση του ιού και πριν τη δημιουργία των εμβολίων ήμασταν εκεί, πολεμήσαμε τον άγνωστο μέχρι τότε covid , δεν τραπήκαμε σε φυγή από τις εργασίες μας για να μείνουμε ασφαλείς στα σπίτια μας και με αυταπάρνηση αλλά και την σωστή και πιστή τήρηση των Ατομικών Μέτρων Προστασίας σταθήκαμε προστατευτικό οχυρό τόσο απέναντι στους εαυτούς μας, όσο και απέναντι στους ασθενείς μας.

Σήμερα συνεχίζουμε να είμαστε ασπίδα υγείας για την κοινωνία μας γιατί είμαστε οι πρώτοι αυτόπτες μάρτυρες των παρενεργειών των εμβολίων: μυοκαρδίτιδα, θρομβοεμβολικά επεισόδια, σύνδρομο παράλυσης άκρων, μια υγειονομική βόμβα που μέσω της κυβερνητικής πολιτικής έχει δοθεί το ¨ ακαταδίωκτο” σε εταιρίες και επιτροπή εμβολιασμού.
Ακαταδίωκτο και ασφάλεια αλληλοαναιρούνται με βάση την κοινή λογική.

Εμείς όμως διωκόμαστε γιατί μιλάμε και πάλι με στοιχεία για να περιφρουρήσουμε την υγεία, σύμφωνα με επίσημες καταγραφές της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούλιο υπάρχει κατακόρυφη αύξηση θανάτων που δεν είναι καταγεγραμμένοι ως θάνατοι απο covid, οι στατιστικολόγοι μιλάνε ανοιχτά πλέον για την” πανδημία” των εμβολίων και για αναζήτηση ευθυνών για τους αχαραχτήριστους θανάτους που συνεχώς αυξάνονται΄΄.

‘’Δούρειος ίππος τα εμβόλια’’

Καταλήγουν δε με τα εξής: ΄΄Η κοινωνία μας πρέπει να καταλάβει ότι ο δικός μας διωγμός αποσκοπεί στην συρρίκνωση και στον εγκληματικό παροπλισμό και κλείσιμο Δομών, κλινικών ,τμημάτων του Νοσοκομείου στον βωμό της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας. Η προσχεδιασμένη αυτή τακτική θα έχει ως αποδεκτες τους πολίτες και εμάς τους εργαζόμενους γιατί η αναστολή εργασίας θα δημιουργήσει εύφορο έδαφος για την είσοδο της ¨σωτήριας¨ ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον χώρο του νοσοκομείου και ως γνωστόν ο ”επιχειρηματίας υγείας’’ πρώτα κοστολογεί και μετά θεραπεύει. Συνεπώς με Δούρειο ίππο τα εμβόλια οι δημόσιες δομές υγείας θα αποδυναμωθούν από το έμπειρο υγειονομικό προσωπικό που αντιστέκεται τόσο στην πανάκεια του εμβολίου όσο και στην κατάργηση του αγαθού της δημόσιας υγείας.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέρμα αυτής της σύγκρουσης γιατί δεν αφήνουμε το δικαίωμα της ατομικής μας ελευθερίας και της υγείας των παιδιών μας να γίνουν μηδενικά που θα καταλήξουν στους λογαριασμούς αυτών που χειραγωγούν με τον φόβο της αρρώστιας μια ολόκληρη κοινωνία, άλλωστε το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι το… χειροκρότημά τους΄΄.

Υπέρ του εμβολιασμού η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας αλλά χωρίς ιδιώτες…

Την ίδια στιγμή, υπέρ της καθολικότητας του εμβολιασμού τάσσεται η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας η οποία ωστόσο επισημαίνει ότι δεν πρέπει “να τους επιτρέψουμε να βάλουν από την πίσω πόρτα τους ιδιώτες στο ΕΣΥ, με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό μας. Καμιά απόλυση υγειονομικών. Δεν καταθέτουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης – Δεν δίνουμε κανένα πάτημα για να απολυθούν εργαζόμενοι με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό τους”.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το προεδρείο της Ένωσης, ΄΄το εμβόλιο είναι το βασικό όπλο ανάσχεσης της πανδημίας. Μειώνει αποδεδειγμένα τόσο τη μεταδοτικότητα όσο και τη βαριά νόσηση, ακόμα και σήμερα που οι μεταλλάξεις κυριαρχούν. Αυτά αποτελούν δεδομένα αδιαμφισβήτητα. Άλλωστε, η βασική αιτία που η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει είναι η αποστέρηση των εμβολίων από το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού (μόνο 25% του είναι πλήρως εμβολιασμένο) λόγω της εμπορευματοποίησης ενός δημόσιου αγαθού που θα έπρεπε να διανέμεται δωρεάν και ισότιμα σε όλες τις χώρες. Αδιαμφισβήτητο επίσης δεδομένο αποτελεί ότι για την ανάσχεση της πανδημίας δεν αρκεί μόνο ο εμβολιασμός αλλά και η εκτεταμένη ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση, τα μέτρα προστασίας στα ΜΜΜ, τους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄την κύρια ευθύνη για την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας έχει η κυβέρνηση που ούτε εξασφάλισε επαρκείς εμβολιαστικές υποδομές ούτε προώθησε αποφασιστικά μια αναγκαία καμπάνια ενημέρωσης και πειθούς για την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού. Ενίσχυσε μάλιστα τις αμφιβολίες και τη διστακτικότητα με τις αντι -επιστημονικές της παλινωδίες, τα μπρος-πίσω στη διαχείριση της πανδημίας , τις αρλουμπολογίες των τηλε-ειδικών. Με δική της ευθύνη και επιλογή υπερπροβάλλονται οι παρενέργειες των εμβολίων σε σχέση με τα πλεονεκτήματά τους. Με δική της επιλογή δίνεται ελεύθερο βήμα σε αρνητές, κάθε λογής σκοταδιστές και συνωμοσιολόγους, καλλιεργείται ο διχασμός σε «εμβολιαστές» και «αντι-εμβολιαστές», προωθείται ο κοινωνικός αυτοματισμός και το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης». Την αποκλειστική ευθύνη για την καταστροφική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας έχει η κυβέρνηση, όπως και για την «παράλληλη πανδημία» της υπόλοιπων παθήσεων λόγω της μετατροπής του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου εδώ και δύο χρόνια. Με δική της απόφαση από 1η Σεπτέμβρη θα προκληθεί χάος στα νοσοκομεία με χιλιάδες υγειονομικούς να βγαίνουν σε διαθεσιμότητα εν μέσω τέταρτου κύματος΄΄.

‘’Οχι σε ανέξοδα αντάρτικα’’

Τέλος, καλεί τους υγειονομικούς να στρέψουν τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους απέναντι στην κυβέρνηση, ΄΄σε δημιουργικές και αποτελεσματικές διεκδικήσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ και όχι σε ανέξοδα «αντάρτικα» απέναντι στο εμβόλιο που βολεύουν την κυβέρνηση να συνεχίσει ανενόχλητη το καταστροφικό της έργο, το διχασμό και τη δυσφήμιση του κλάδου μας που ήδη μετράει νεκρούς.

Είναι άδικο να λοιδορείται ένας κλάδος που έχει απ’ τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε σχέση με άλλες χώρες και που ειδικά στο ιατρικό προσωπικό ξεπερνά το 90%΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, καλώντας ακόμα και τώρα την κυβέρνηση να εφαρμόσει το αυτονόητο που η Επιτροπή Βιοηθικής έχει συστήσει και την πλήρη και εξατομικευμένη ενημέρωση του προσωπικού από τα επιστημονικά όργανα των νοσοκομείων (Επιτροπές Λοιμώξεων).

*Φωτό Αρχείου


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr