background img
banner
banner

Χωρίς Δ.Σ. το Τριάντειο εδώ και επτά χρόνια…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ – ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Νέα… επεισόδια στο «σήριαλ» του Τριαντείου είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Από τη μία οι κάτοικοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για την έλλειψη νερού στον καταυλισμό καταγγέλλοντας σκοπιμότητα, από την άλλη ο δήμος πιέζει ώστε να «καθαρίσει την ήρα από το σιτάρι» αλλά και να συγκροτηθεί η διοίκηση του Τριαντείου Κληροδοτήματος ώστε να πάρει θέση.

Παπαλεξίου: ‘’Επιχείρησαν να μας διώξουν αλλά δεν τα κατάφεραν’’

΄΄Προχωρήσαμε σε καταγγελία στην Εισαγγελία Αιγίου κατά του δήμου και ζητάμε αυτοψία από τον Εισαγγελέα ώστε να διαπιστώσει ότι από τις 10 Ιουλίου δεν έχουμε νερό. Κατόπιν απόφαση του Πρωτοδικείου, η διακοπή του νερού είναι ποινικό αδίκημα. Κουβαλάμε νερό από διάφορα μέρη του Αιγίου για τις ανάγκες μας. Εάν συνεχιστεί αυτό θα δημιουργηθούν μολύνσεις. Αυτή η τακτική είναι απάνθρωπη΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο εκπρόσωπος των κατοίκων του Τριαντείου Γιάννης Παπαλεξίου, προσθέτοντας: ΄΄Είμαστε 26 οικογένειες στο Κληροδότημα από τον σεισμό. Επιχείρησαν να μας διώξουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Είναι προφανές ότι έτσι προσπαθούν να μας πιέσουν να φύγουμε. Εμείς έχουμε ζητήσει εδώ και χρόνια να μας βάλουν ρολόγια, έχουμε μόνο 13, αλλά δεν μας ικανοποίησαν το αίτημα. Όλα σχετίζονται με το γεγονός ότι η δικαιοσύνη απεφάνθη υπέρ της παραμονής μας στο Τριάντειο, πράγμα που χάλασε τα σχέδια του δήμου΄΄.

Μπέσκος:‘’Ο δήμος είναι αυτός που επιλαμβάνεται για τη συντήρηση της έκτασης’’

Την ίδια στιγμή, και κατόπιν σχετικών εγγράφων των κατοίκων, η Διεύθυνση Κληροδοτημάτων της Περιφέρειας, απέστειλε έγγραφο στον δήμο μέσω του οποίου αναφέρει πως ο χώρος του καταυλισμού ανήκει στο Τριάντειο Κληροδότημα και πως ο δήμος δεν μπορεί να τον οικειοποιείται, κάτι το οποίο βεβαίως ήταν γνωστό. Από πλευράς δήμου ωστόσο αναζητείται το Δ.Σ. του Τριάντειου Κληροδοτήματος, το οποίο παραμένει ανενεργό για πολλά χρόνια, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος. ΄΄Ναι μεν ο χώρος ανήκει στο Κληροδότημα αλλά δεν ισχύουν όλα όσα οι κάτοικοι ισχυρίζονται. Για παράδειγμα, ο δήμος είναι αυτός που επιλαμβάνεται για τον καθαρισμό, τον φωτισμό και τη συντήρηση της έκτασης. Αυτό μεταφέραμε στην Υπηρεσία και αναμένουμε να συγκροτηθεί το Δ.Σ. του Κληροδοτήματος που παραμένει ανενεργό εδώ και επτά χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμεθα για οποιαδήποτε ενέργεια υπέρ της ασφαλούς και ομαλής λειτουργίας του χώρου που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου΄΄, σημείωσε ο κ. Μπέσκος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr