background img
banner
banner

Χωρίς πανηγυρισμούς, …αγκαλιές και χειραψίες οι ποδοσφαιριστές

ΈΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η ΕΠΟ ενημέρωσε σχετικά με τις υγειονομική πρόληψη που θα ισχύει φέτος στα γήπεδα της Γ΄ Εθνικής, στην οποία αγωνίζεται και ο Παναιγιάλειος, καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες μικρότερες ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Φυσικά και εδώ τα προνόμια θα ανήκουν στους εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει από τον covid -19.

Συγκεκριμένα το φετινό υγειονομικό πρωτόκολλο στα γήπεδα περιλαμβάνει:

-Οι εμβολιασμένοι (πλήρως) θα αγωνίζονται προσκομίζοντας απλώς με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
-Οι νοσήσαντες θα αγωνίζονται με το πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά την νόσηση).
-Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες (18 ετών και άνω) για να αγωνίζονται πρέπει να έχουν υποβληθεί σε PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.
-Σε ανεμβολίαστους αθλητές έως και 17 ετών, για να αγωνιστούν, εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (RT- PCR & Rapid Antigen Tet, RAT) έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου Covid-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.
-Aπαγορεύονται οι πανηγυρισμοί με σωματική επαφή, εναγκαλισμοί και χειραψίες.
-Επιβάλλεται να τηρούνται οι κανόνες σωστής υγιεινής συμπεριφοράς σε περίπτωση βήχα, φτερνίσματος (χρήση χαρτομάντηλου, χρήση του αγκώνα του χεριού για το βήξιμο), πλύσιμο χεριών με σαπούνι (τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα) ή και απολύμανση χεριών, ενώ πρέπει να αποφεύγονται φτυσίματα και απέκκριση υγρών από τη μύτη στους αθλητικούς χώρους.
-Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους, εκτός των αθλητών, αλλά μόνο, κατά την διάρκεια της άθλησης.
-Η θερμομέτρηση είναι υποχρεωτική για κάθε εισερχόμενο στο γήπεδο και με θερμοκρασία πάνω από 37 βαθμούς δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος.
-Ανεμβολίαστοι διαιτητές, παρατηρητές και όσοι εισέρχονται στο γήπεδο υποχρεωτικά θα υποδεικνύουν ταυτότητα και αρνητικό μοριακό (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.
-Αντίστοιχα οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες διαιτητές και παρατηρητές δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ.

Στα 5 κρούσματα οι αναβολές των αγώνων

Αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στο προγραμματισμένο έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα διαπιστωθούν πάνω από πέντε θετικά κρούσματα σε αθλητές.Ομως προσέξτε: Προηγούμενα κρούσματα σε αθλητές σε ελέγχους μέσα στην εβδομάδα λόγω συμπτωμάτων ή στενής επαφής με κρούσμα βάζουν την ομάδα σε αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν προσμετρώνται για αναβολή αγώνα.

Κρούσματα σε προπονητές ,ιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό που θεωρούνται προστατευμένες επαφές, αντιμετωπίζονται με απομόνωση χωρίς να επηρεάζουν την ομάδα.
Για την επάνοδο αθλητή στις αθλητικές δραστηριότητες μετά την καραντίνα χρειάζεται γνωμάτευση καρδιολόγου ότι μπορεί να αθληθεί κανονικά και να εκδίδεται νέα Κάρτα Υγείας Αθλητή από ειδικευμένο καρδιολόγο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr