background img
banner
banner

Ψυχράμη: “Τα πυροσβεστικά οχήματα δεν χωρούσαν να περάσουν κάτω από τις γέφυρες…”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ

Επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Καραμανλή σχετικά με το δυσλειτουργικό ύψος των γεφυρών της ΕΡΓΟΣΕ, κάτι που φάνηκε στην πράξη καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα δεν χωρούσαν να περάσουν (!), προώθησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη, ζητώντας διευθέτηση του σοβαρού θέματος.

Στην επιστολή της, αναφέρει: ΄΄Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, μεσούσης της δυσμενέστατης συγκυρίας που βιώνει ο Δήμος Αιγιαλείας, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που πλήττει την περιοχή μας, θέλουμε να σας επισημάνουμε ένα μείζον θέμα, που αφορά την ασφάλεια των πολιτών. Κι αυτό είναι το ύψος των γεφυρών της ΕΡΓΟΣΕ στα διοικητικά όρια του Δήμου μας. Κάποιες από αυτές έχουν ύψος 3 μέτρων, το οποίο είναι απαγορευτικό για την διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων.

Χθες, ημέρα Σάββατο 31 Ιουλίου, κατά την διάρκεια της εργώδους επιχείρησης του πυροσβεστικού σώματος, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπόρεσαν να διέλθουν κάτω από την γέφυρα στην περιοχή των Καμαρών, με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο αναζητώντας άλλη διαδρομή. Ποιος να το περίμενε αυτό, κ .Υπουργέ, σε ένα έργο του 21ου αιώνα; Το ίδιο  δυστυχώς, συμβαίνει και στην γέφυρα στο ύψος της τοπικής κοινότητας Νικολαιίκων. Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας, κατά την διάρκεια της κατασκευής του έργου, έκανε πλείστα διαβήματα προς το Υπουργείο Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, καθώς και προς την κατασκευάστρια εταιρεία αλλά εις μάτην. Σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα των ελλιπών αυτών μελετών, τα οποία είναι εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Σας απευθύνουμε έκκληση να επανεξετάσετε τα θέματα αυτά και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για την διευθέτησή τους. Με την βεβαιότητα ότι όλοι συμφωνούμε στην προτεραιότητα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες, λόγω αρμοδιότητας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr