background img
banner
banner

Έφυγε από τη ζωή ο Τρύφωνας Λίβας

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Ένας άνθρωπος που πρόσφερε όσοι λίγοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο πρώην δήμαρχος και επί σειρά ετών κοινοτάρχης Διακοπτού, Τρύφωνας Λίβας, έφυγε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Την τελευταία πενταετία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας που το τελευταίο διάστημα οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει…

Ο θάνατός του σκόρπισε τη θλίψη στην αγαπημένη του σύζυγο Βασιλική που για πάρα πολλά χρόνια ήταν στο πλευρό του, στους δύο γιους τους Αργύρη και Δημήτρη και τα τέσσερα εγγόνια του, αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία και ιδίως στο αγαπημένο του Διακοπτό που ποτέ δεν εγκατέλειψε. Αντιθέτως, σαν… εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης το υπηρέτησε όσο κανείς άλλος, συμβάλλοντας σαν κοινοτάρχης αλλά και μέσω της αντιπολίτευσης, στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου αλλά και στη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών.

Η πρώτη ενασχόλησή του με τα δημοτικά ήταν επί Χούντας ακόμη, αλλά και στη μεταπολίτευση που εξελέγη πρόεδρος της Κοινότητας Διακοπτού. Το 1982 έχασε τις εκλογές από τον αντίπαλό του Γιώργο Μακρή, ενώ εξελέγη πανηγυρικά το 1990. Το 1994 ηττήθηκε στις εκλογές από τον Αρίστο Νικολακόπουλο, ενώ το 1998 αναδείχθηκε πρώτος δήμαρχος του δήμου Διακοπτού, που διαμορφώθηκε μέσω του νόμου Καποδίστρια, ενισχύοντας τη δύναμη και τη φωνή των τοπικών κοινοτήτων. Από τη θέση του δημάρχου χάραξε νέα γραμμή για την ανάπτυξη του τόπου, πλαισιωμένος από αξιόλογους συνεργάτες. Το 2002 βρήκε τον επιτυχημένο δήμαρχο να απέρχεται και τον Τάκη Βασιλείου να τίθεται επικεφαλής της δημοτικής παράταξής του. Η αποχώρησή του από τα δημοτικά ήταν μία συνειδητή επιλογή, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι απέσυρε το ενδιαφέρον του για τον τόπο.

Επιτυχημένος επαγγελματίας, διαθέτοντας μάντρα με οικοδομικά υλικά, εργαλεία καθώς και πρατήριο υγρών καυσίμων, δραστηριοποιείτο και έδινε τα «φώτα» του σε οτιδήποτε του ζητείτο. Παράλληλα, παρέμεινε ενεργό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δίνοντας τους δικούς του αγώνες για τον τόπο.

Ανεξάρτητα από το εάν συμπορεύτηκαν ή βρέθηκαν απέναντί του στις επί σειρά ετών εκλογικές διαδικασίες, όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τα δημοτικά και τα κοινοτικά του Διακοπτού από το 1974 ως σήμερα, έχουν να πουν τα καλύτερα για τον εκλιπόντα, στον οποίο κατά γενική ομολογία, ο τόπος χρωστάει πολλά…

Το protionline.gr εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr