background img
banner
banner

Από τον Ολυμπιακό, προπονητής στον Παναθηναϊκό ο Αντώνης Τσινάκης!

ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ»

Ο Αιγιώτης πρωταθλητής και προπονητής της πυγμαχίας και του kcik boxing, Αντώνης Τσινάκης ανήκει πλέον στη «λίστα» των αθλητών ή προπονητών που μεταπήδησαν από τον έναν… αιώνιο αντίπαλο στον άλλον. Στην προκειμένη περίπτωση, από τον Ολυμπιακό Πειραιώς τον οποίο υπηρέτησε για 16 ολόκληρα χρόνια, πήρε μεταγραφή, ως προπονητής, στο ιστορικό τμήμα πυγμαχίας του Παναθηναϊκού όπου συνάντησε τον μικρότερο αδελφό του, Ρένο, επίσης πρωταθλητή της πυγμαχίας. Ο Αντώνης Τσινάκης ανέλαβε επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου γυρίζοντας μια σημαντική σελίδα στην αθλητική του καριέρα. Έχει αναδειχθεί αρκετές φορές πρωταθλητής Ελλάδας ενώ τα τελευταία χρόνια ασκεί με επιτυχία και το επάγγελμα του προπονητή σε boxing και kcik boxing. «Αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την επίσημη πρόταση που μου έγινε για να αναλάβω τον πιο ιστορικό και πολυνίκη σύλλογο της χώρας στο άθλημα. Το τμήμα πυγμαχίας του Παναθηναϊκού έχει να επιδείξει πολλούς τίτλους και διακρίσεις και έχει αναδείξει σπουδαίους πρωταθλητές» τονίζει μιλώντας στo protionline.gr ο νέος προπονητής των «πρασίνων».

Ο Αντώνης Τσινάκης γεννήθηκε στο Αίγιο το 1982, ξεκίνησε την πυγμαχία σε ηλικία 11 ετών και τα 23 του χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα παίρνοντας παράλληλα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς ενώ είχε ήδη επιλεγεί στην Εθνική ομάδα Ανδρών. Με τον Ολυμπιακό, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μετείχε σε πολλούς αγώνες, αλλά παρ΄ όλα αυτά κατέκτησε 3 χάλκινα μετάλλια, δύο σε διεθνή τουρνουά και ένα σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Έχει κατακτήσει συνολικά είκοσι μετάλλια. 8 χρυσά, 2 αργυρά και 10 χάλκινα ενώ και σε διεθνή τουρνουά έχω προσθέσει άλλα έξι (2 χρυσά και 4 αργυρά). Στη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας κατέκτησε δύο ακόμη χρυσά μετάλλια ενώ έχει δώσει και πέντε επαγγελματικούς αγώνες (ΣΕΠ) με απολογισμό 4 νίκες – 1 ήττα.

Ο πιο ισχυρός σύλλογος πυγμαχίας στην Ελλάδα

Το τμήμα πυγμαχίας του Παναθηναϊκού ιδρύθηκε το 1912 και είναι ένα από τα πιο πλούσια σε τίτλους και διακρίσεις του συλλόγου, καθώς και στην ανάδειξη διακεκριμένων πυγμάχων. Αποτελεί τον πιο ισχυρό σύλλογο πυγμαχίας στην Ελλάδα με 32 Πανελλήνια πρωταθλήματα ενώ η έδρα του τμήματος βρίσκεται στο γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης. Το πρώτο πρωτάθλημα το κατέκτησε το 1949 και το τελευταίο το 2016. Ο δεύτερος σύλλογος σε πρωταθλήματα είναι ο Πανελλήνιος με 9 και ακολουθούν η ΑΕΚ με 6, ο Ολυμπιακός και η ΕΑ Πατρών με 5. Αυτό και μόνο δείχνει τη μεγάλη δυναμική του τμήματος πυγμαχίας του ΠΑΟ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr